Бившият световен шампион във Формула 1 – Нико Розберг проведе

...
Бившият световен шампион във Формула 1 – Нико Розберг проведе
Коментари Харесай

Розберг нахули Ферари: Не Льоклер, те причиниха катастрофата

Бившият международен първенец във Формула 1 – Нико Розберг организира мощна офанзива против Ферари след днешната злополука на Шарл Льоклер в квалификацията за Гран При на Азербайджан. Инцидентът лиши 21-годишният монегаск от късмет да нападна първото място и в този момент той ще потегли от 9-а позиция.

Макар че младокът пое цялостна отговорност за пилотската неточност в 8-ия завой, където уличното трасе в Баку се стеснява най-вече, Розберг изрази радикално противоположно мнение. Според германеца спортните инженери имат по-голяма виновност в тази ситуация поради решението да пуснат Льоклер в Q2 с гуми медиум.

„ Ферари вкараха нови детайли по колата си и това в действителност наподобява като добра стъпка за тях. Беше хубаво да забележим, че са повишили равнището си. После обаче… Хайде, де – напряко беше невероятно”, възкликна Розберг в своя канал в YouTube.

„ Те просто сами хвърлиха всичко напразно в квалификацията. Направо е необикновено по какъв начин го реализират всякога. Льоклер несъмнено беше подготвен за полпозиция. Той беше доста фокусиран през целия уикенд. Изобщо не обвинявам него, считам да обвинявам тима.”

„ В Q2 те взеха решение да се вършат на още по-умни и му сложиха твърдата гума (има поради по-твърдата от двете варианти – б.р.), тъй като си помислиха: „ Ако стартираме надпреварата с твърдите гуми, това ще ни донесе още повече изгоди, тъй като по този начин или другояче сме токова бързи.”

„ Това дали е прекомерна самонадеяност, не мога да кажа. От този миг нататък всичко се разви по неправилен метод за тях. На улично трасе в никакъв случай не се вършат такива неща. Пилотите имат потребност от темп. Точно след този ход Шарл Льоклер се озова в стената поради блокаж на гумите медиум заради липса на сцепление.”

„ Фетел също за малко не приключи в стената. Размина се на косъм. Ферари отвред сами се лишиха от опцията Шарл Льоклер да бъде на полпозишън и това е ужасно”, приключи Розберг.

Проследете целия завладяващ уикенд към Гран При на Азербайджан, 4-и кръг през сезона във Ф1, посредством директните излъчвания на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Състезанието в Баку започва точно на Великден от 15,10 часа българско време.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР