Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри обяви завръщането

...
Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри обяви завръщането
Коментари Харесай

Тайсън Фюри ще се завърне на ринга с мач на 9 юни

Бившият международен първенец в тежка категория Тайсън Фюри разгласи завръщането си на боксовия кръг. 29-годишният играч ще се бие на 9 юни в " Манчестър сцена ", като противникът му следва да бъде разгласен.

Фюри се завръща на огромната сцена след пауза от близо две години и половина. За последно британецът победи Владимир Кличко на 29 ноември 2015 година и взе купите от IBF, WBA, WBO и IBO.

Тогава украинецът задейства клаузата в контракта за реванш, който беше отлаган два пъти от Фюри и не се състоя. Британецът беше упрекнат в приложимост на допинг през юни 2016 година, като призна, че е взимал постоянно кокаин, с цел да се бори с меланхолия.

Забавеното решение по обвиняването на Антидопинговата организация на Англия (UKAD) докара до спор сред организацията и боксьора. В края на 2017 година двете страни се споразумяха за двегодишно наказване със задна дата. Това отвори вратите пред Фюри, който съумя да си върне и лиценза за присъединяване в мачове.

Той неколкократно е заявявал желанието си да се боксира с сегашния международен първенец в тежка категория Антъни Джошуа. Фюри даже се закани, че до лятото ще е подготвен да се изправи против сънародника си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР