Бившият световен шампион по бокс Тайсън Фюри направи дебюта си

...
Бившият световен шампион по бокс Тайсън Фюри направи дебюта си
Коментари Харесай

Тайсън Фюри ще получи 15 млн. долара за дебюта си в Световната федерация по кеч

Бившият международен първенец по бокс Тайсън Фюри направи дебюта си в професионалния кеч, откакто взе присъединяване в шоу на Световната федерация по кеч (WWE) в Саудитска Арабия. Той победи Броун Строуман в един от основните мачове.

Според медиите в Съединени американски щати британецът ще получи един от най-високите възнаграждения във федерацията, който е 15 милиона $ (12 милиона паунда). Това е близо половината от всички пари, които Фюри досега е получил в боксовата си кариера - 30 милиона паунда.

За триумфа си над Владимир Кличко през 2015 година, когато завоюва и купите в тежка категория, Фюри получи хонорар от 5 милиона паунда. В края на 2018 година от борбата си с Дионтей Уайлдър британецът завоюва 7 млн.

Дебютът на Фюри в кеча провокира смесени реакции, най-много от хората в щаба му, които не утвърдиха желанията му. Той се случи в миг, в който боксьорът няма мачове, а последният му дуел беше с Ото Валин на 14 септември. Британецът победи по точки, само че получи тежка аркада.

Следващият мач на Фюри ще бъде през 2020 година, когато той би трябвало да се изправи в дълго чакан реванш с Уайлдър. Дотук британецът е непобеден на професионалния кръг, като има 29 победи и едно тъждество.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР