Бившият световен шампион по бокс Майк Тайсън бе обвинен от

...
Бившият световен шампион по бокс Майк Тайсън бе обвинен от
Коментари Харесай

Обвиниха Майк Тайсън за изнасилване през 90-те

Бившият международен първенец по бокс Майк Тайсън бе упрекнат от жена, която твърди, че той е я изнасилил в лимузина при започване на 90-е години наоколо до Ню Йорк, заяви Франс прес, базирайки се на документи от съда.

 

Тайсън, който е считан за един от най-великите боксьори в тежката категория, бе приет за отговорен за обезчестяване на 18-годишната манекенка Дезире Уошингтън през 1992-а. Тогава той прекара 3 години в пандиза.

 

Тридесет години по-късно идват обвинявания от жена, която държи да остане анонимна, тъй като се опасява, че ще бъде " атакувана от медиите и почитателите ". Тя желае обезщетение от 5 милиона $.

 

Процедурата е допустима поради закон на щата Ню Йорк, който влезе в действие през ноември и разрешава в разстояние на една година на жертвите на полово принуждение да изискат цивилен правосъден развой.

Жената споделя, че се е срещнала с боксьора в дискотека, преди да го последва в лимузината му, където той е нападнал, а по-късно и изнасилил. Тя се оплаква от физически и душевен проблеми, която са я преследвали с години. Майк Тайсън към момента не е коментирал случая.

 

Роден в Бруклин през 1966, Тайсън е изкарал детство и юношески години като нарушител, преди да стане неоспорим първенец в тежката категория през 80-е години. Той ужасяваше противниците си с яростта си на кръга и мощта на удара си.

 

След пандиза Майк Тайсън не съумя да резервира купите си, като бе надвит през 1996 от Ивендър Холифийлд в незабравим мач, в който той отхапа част от ухото на противника си. Той стана жертва на меланхолия и зависимости, като продължи да кара хората да приказват за него, водейки и телевизионно шоу, в което разказваше върховете и паденията в живота си.

 

През ноември 2020 година той се завърна на кръга на 54-годишна възраст в мач с Рой Джоунс Джуниър, който приключи наедно.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР