Бившият столичен кмет Йорданка Фандъкова каза много важна новина, като

...
Бившият столичен кмет Йорданка Фандъкова каза много важна новина, като
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова разкри дали ще участва в служебния кабинет на Главчев

Бившият столичен кмет Йорданка Фандъкова сподели доста значима вест, като разкри дали ще взе участие в служебния кабинет на Димитър Главчев.

„ Пожелавам триумф на господин Главчев, той е виновен и доста диалогичен човек ”.

Това съобщи Йорданка Фандъкова за претендента за длъжностен министър председател Димитър Главчев. Тя изрази очакване, че Главчев ще съумее да води страната и да приготви изборния развой.
Според нея сега се акцентират политическите пристрастия на хората от ГЕРБ, а не на тези от Политическа партия.

„ Г-н Гюров също е блестящо политическо лице, този двоен стандарт не го разбирам. Изборът на президентът беше ограничен ”, съобщи Фандъкова.

Бившият кмет на столицата сподели още, че сигурно Димитър Главчев ще взима решенията в служебния кабинет, а не Бойко Борисов, защото той е поел тази отговорност. Уточни въпреки всичко, че няма нищо неприятно, в случай че Главчев реши да потърси разговор с водача на ГЕРБ.

По думите ѝ е и негово решение дали ще предложения в служебния кабинет лица от ГЕРБ, като не пропусна да увери, че всички в партията са потвърдени специалисти в своите области.

На въпрос дали ставаме очевидци на доближаване на позициите на президента Румен Радев и водача на ГЕРБ Бойко Борисов Фандъкова разясни, че не става дума за доближаване на позиции, а по-скоро двамата са принудени да работят дружно поради комплицираната обстановка освен у нас, само че и по света.

„ Борисов е задоволително виновен в тази обстановка, с цел да прояви държавническите си качества и да работи с всеки “, добави Йорданка Фандъкова.

Според нея от ГЕРБ са привикнали години наред да бъдат упреквани и принизявани, само че хората виждат какво се прави. „ Кабинетът ще бъде на Главчев, той поема отговорност, дали ще има разговор с Борисов – не виждам нищо неприятно в това ”, сподели Фандъкова.

Тя добави, че в ГЕРБ има готови хора, които могат да вземат верни решения. Фандъкова сподели, че е подготвена да помогне със съвет и опит, само че не чака да бъде част от служебния кабинет. Фандъкова прикани Политическа партия да спрат с опорните точки, с цел да се стабилизира страната и да се проведат почтени и транспарантни избори. Тя разяснява, че е имала положителни работни отношение с Калин Стоянов, в спешни обстановки за София, само че отхвърли да дава оценки.

Фандъкова сподели, че сега президентът реагира отговорно, с оглед късите периоди, с цел да не се протакат изборите и да се спестят средства. Според нея не е редно политическите съперници на ГЕРБ и в частност ПП-ДБ да атакуват още от в този момент Димитър Главчев, упреквайки го, че е партийна фигура. Фандъкова означи, че президентът Радев по този начин или другояче не е имал доста богат избор, а с решението си да одобри поста на длъжностен министър председател Главчев е предотвратил страната да изпадне в безпорядък.

Бившият кмет на столицата сподели, че е обезпокоена от информацията за множеството изборни нарушавания на предходния локален избор, на фона на ниската интензивност. Тя дефинира като фрапантно нарастването на възнагражденията на политическите лица в ръководството на София.

„ На всички ни се искаше да имаме и сухопътен Шенген, би трябвало да сме удовлетворени от това, което реализираха госпожа Габриел и нашите политици в последната година, тъй като беше мъчно, само че е крачка напред ”, разяснява още Фандъкова.

В умозаключение тя си пожела да не се стига до анулиране на кметските избори в София поради подадената в съда тъжба на Ваня Григорова, с която оспори изборните резултати в столицата.

Но нарушаванията на локалните избори несъмнено будят подозрения, което кара хората да не излизат да гласоподават, а това е огромен проблем за нашата народна власт, сподели още Фандъкова.

Източник: Нова телевизия

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР