Бившият спринтьор и настоящ състезател на САЩ по бобслей Райън

...
Бившият спринтьор и настоящ състезател на САЩ по бобслей Райън
Коментари Харесай

Бивш атлет пропуска Зимната олимпиада в Пьончан заради допинг

Бившият спринтьор и сегашен играч на Съединени американски щати по бобслей Райън Бейли беше осъден за две години поради нарушение на антидопинговите правила. Санкцията постави завършек на очакванията на някогашния спортист за присъединяване на Зимните олимпийски игри в Пьончан следващата година.

Спортният трибунал взе решение, че наложената му по-рано през годината глоба от шест месеца не е задоволителна и усили наказването на две години.

Бейли беше част от квартета на Съединени американски щати на 4 по 100 м на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година, където американците завоюваха сребърните оценки. По-късно медалите на американците бяха отнети поради допинг наказване на съотборника на Бейли Тайсън Гей. През предходната година Бейли реши да се насочи към бобслея с вярата за присъединяване на Зимна олимпиада.

“Чувствам се извънредно за него. Той беше “изчистен” и беше доста покрай присъединяване на олмипийски игри, в този момент би трябвало да премине през всичко това още веднъж. Всичката здрава работа е била за нищо”, сподели съотборникът на Бейли Ник Кънингам.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР