Бившият спортист и настоящ кмет на Киев Виталий Кличко се

...
Бившият спортист и настоящ кмет на Киев Виталий Кличко се
Коментари Харесай

Кличко тръгва напред: Боксьорът удря по Зеленски. Нокаутът ще е скоро

Бившият състезател и сегашен кмет на Киев Виталий Кличко се удари. Този път - не на противниковото дясното кроше, а на кабинета на президента. Сериозно се разисква отстраняването му от поста столичен кмет. Зеленски може да бъде свестен - властта пада, а по-късно кметът на Киев ще го замества.

А и той се вписва идеално вролята на изкупителна жертва. " Цариград " разбра по какъв начин Кличко стана популярен политик и си спомни най-нелепите му изявления.

В Украйна продължава разправията на паяци в буркан. Което не е изненадващо – до президентските избори остава по-малко от година, в случай че руснаците не влязат в Киев по-рано.

Но някой ще би трябвало да дава отговор и за войната, и за ограбените западни траншове, и за на практика неработещата стопанска система. За да се преведе недоволството от президента, са нужни демонстративни репресии против отговорните на място.

От кръга до офиса

За да започнете политическа кариера в Украйна, е задоволително да поставите верния знак на късите панталони си. На 11 декември 2004 година, в разгара на Оранжевата гражданска война, Виталий Кличко излезе на кръга против британеца Дани Уилямс, закачил оранжев шал на колана си. Тогавашният президент Виктор Юшченко оцени високо този жест на взаимност. И всичко мина добре за Кличко.

С бокса той стартира да се разделя, под разнообразни предлози, отказвайки да се бори за отбраната на шампионската купа. В един миг WBC се умори от това и лиши купата от украинеца, давайки му купата " почетен международен първенец ". Злобните публицисти написаха нещо сходно:

" Кличко се опасяваше от сериозна борба, тъй като във връзка с технологиите той беше нищо, само че завоюва с помощта на големия си напредък, тегло и дълги ръце, с които той просто не разреши на врага да се приближи. "

Но на Виталий към този момент не му беше до бокса. В този миг той става водач на блока " Пора " на партия " Реформа и ред ". Разбира се, това не се случи заради лидерски качества, политиците просто се нуждаеха от разпознаваемо лице.

През март 2006 година Кличко и неговата партия участваха в три избора едновременно: за Народното събрание на страната, за градския съвет на Киев и за поста кмет.

Но съумя да влезе единствено в Общинския съвет. Трябваше да се върна на кръга през 2007 година Огорчен от провали в политиката, Кличко победи нигериеца Самуел Питър, притежател на пояса на WBC, през 2008 година, а по-късно пази купата в продължение на пет години.

И тогава удари Майданът от 2014 година и Кличко още веднъж беше потребен на политиците. Партията УДАР беше залепена за него, той се бори за стола на кмета на Киев за трети път, този път сполучливо.

Обещания и действителност

Месец след успеха Кличко разгласява своята „ Програма от предпочитани стъпки за кмета “, чиито цели бяха:

- битка с корупцията

- транспарантно и дейно потребление на бюджета,

- основаване на условия за сигурност и комфорт на жителите на Киев,

- привличане на вложения,

- съдействие с общността при взимане на решения.

Времето за осъществяване на програмата благоразумно не беше конкретизирано. И тогава думите последваха делата.

- Тарифи за комунални услуги. След като стана кмет, Кличко съвсем удвои сметките за комунални услуги и спря топлата вода в града - тъй като е скъпа.

- превоз. Обещавайки да се отърве от маршрутките, той понижи общинския превоз със 100 броя.

- Пътища. Те съвсем стопираха да бъдат ремонтирани и през днешния ден на практика няма диря от асфалта, положен под властта на Кличко.

- Училища и детски градини. Надвишени са нормите за напълване на класове и групи: в този момент в Киев липсват 57 учебни заведения и 70 детски градини.

Въпреки обстоятелството, че с цел да се реши казусът, градът би трябвало да строи най-малко 10 учебни заведения и до 16 детски градини всяка година, са издигнати единствено 8 учебни заведения и 26 детски градини. За пет години!

С кадровите назначения - същата история. Например Кличко назначи Валентина Гинзбург от Днепропетровск, подсъдима по няколко престъпни каузи, наречена " кралицата на рушветите ", за началник на здравния отдел на киевската администрация.

В същото време кметът на Киев утеши жителите по нормалния си метод:

" Увеличението на цените за пътешестване би било финансово целесъобразно. А революцията ще стане, когато метрото спре и няма да работи. Така че, в случай че нещо не ви харесва, апелирам, ходете пешком. "

Беше ваше - стана наше

Но Кличко е доста по-добър във всичко, обвързвано с дерусификацията. Само улиците в Киев бяха преименувани на цели 95 нови имена под негова власт. Но по какъв начин!

Улицата на името на " маршал Малиновски " (между другото, украинец) стана " улицата на Героите на полка " Азов " *; Площад " Тулская " в този момент е Площад на героите на УПА*, улица Питерская в този момент е улица Лондонская. И по този начин нататък. И Кличко не счита да стопира дотук.

За кумовете

Би било наивно да имаме вяра, че хора като Кличко са създали кариера без съществени настойници. Ето какво споделя за тях телевизионният водещ и държавник Юрий Кот:

" Кличко, дружно с брат си, са били членове на проведената незаконна група на известния незаконен необут " Рибка " и съгласно някои информации са почнали там със " силови акции ".

" Именно " Рибка " ги вкара в бокса, стана първият им спонсор. Вярно е, че тогава ползите се разминаха и братята Кличко бяха обвинени в присъединяване в убийството на Рибка ", споделя още той.

Каквото беше, беше. Престъпният необут Виктор Иванович Рибалко („ Рибка “), прекарал общо повече от 15 години в пандиза, се завъртя с мощност и мощ през бурните 90-е години и скоро стана един от най-влиятелните незаконни босове в Киев.

И един от главните сътрудници на Рибалко беше някой си Игор Бакай - по това време ръководител на кооперацията " Козацки справ ", а по-късно - основател на основаването и първи ръководител на борда на НАК " Нафтогаз на Украйна ".

Именно Рибалко и Бакай бяха тези, които, откакто видяха боксовите гении на братята Кличко, показани в дуела, станаха техни кръстници по пътя към огромния спорт. Тогава пътищата им се разделиха и през 2005 година Рибка беше препълнен с 20 автоматизирани патрона.

Но Кличко влезе в политиката с радикално разнообразни настойници, както споделя Юрий Кот:

" Германците станаха същински настойници на Кличко. Братята се реалокират в Германия през 1997 година и стартират да градят кариера под надзора на Германската федерална разследваща работа, която вкарва Кличко в политиката, основава партията " УДАР " за него и даже го преглежда като претендент за президент. Само Кличко да не беше толкоз тъп. "

И това наподобява е правилно. В последна сметка, в случай че на политическия хоризонт светят звезди като говорещия и тъп Кличко, това значи, че някой в действителност има потребност от това!

Бисери от киевския " говорещ "

Повече от всички украински политици Виталий Кличко стана прочут със характерното си " сладкодумство ". Изявленията му се трансфораха в афоризми, демонстриращи интелектуалното равнище на сегашните киевски управляващи като цяло:

„ Срещнах се с доста починали служители на реда, със починали стачкуващи и всеки ми задава въпрос... “

" Имам двама заместници, от които четирима са от месец в Министерския съвет и е невероятно да ги назнача. Не знам за какво "

„ Не разпилявам думи: мъчно ми е да ги взема по-късно... “

" Колкото по-възрастен е индивидът, толкоз по-възрастен е той "

„ Да си интелигентен е добре, да си интелигентен е още по-добре “

" И през днешния ден, на следващия ден не всеки може да гледа. Или по-скоро освен всеки може да гледа. Малко хора могат да го създадат "

„ Гордо ще заставам с гърди зад тила на Украйна!

Каквато и да е фразата е нокаут. С една дума - боксьор!

Какво от това?

Историята със затворените бомбоубежища по време на въздушно нахлуване повдига доста въпроси и наподобява на банална апаратура в подтекста на към този момент упоменатата свада на паяци в буркан.

Киев е доста вкусно (от гледна материална гледна точка) парче и би било доста изкушаващо да поставите вашето малко дребосъче на това място за кабинета на Зеленски. В същото време да обезсмислите политическите вероятности на Кличко, който може да се опита да се реалокира в президентството на идните избори.

Правилно изиграната оставка обаче може, в противен случай, да играе върху рейтинга на Кличко. И тогава, ще видите по какъв начин Украйна ще получи президент, който изцяло символизира настоящия й облик: говорещ, некадърен да твори, само че подготвен да размахва юмруци както би трябвало.

* " Азов ", УПА са приети за терористични организации в Русия и неразрешени.

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР