Бившият Спортен диспансер и НСА започват партньорство. Това стана възможно,

...
Бившият Спортен диспансер и НСА започват партньорство. Това стана възможно,
Коментари Харесай

МЦ по рехабилитация и спортна медицина I и НСА станаха партн...

Бившият Спортен диспансер и НСА стартират партньорство. Това стана допустимо, откакто Медицински център по рехабилитация и спортна медицина I - Пловдив, и Националната спортна академия “Васил Левски ” в София подписа контракт за взаимна активност. 

С него някогашният Спортен диспансер се задължава да обезпечи условия и материална база както за образование, по този начин и за клинична процедура на студентите от факултет „ Обществено здраве, здравни грижи и туризъм ” в сходство с образователния проект на НСА и условията на Министерство на здравеопазването.

„ Това съглашение е част от моите планове да изведа на предни позиции лечебното заведение и да го трансформира  в център с национално значение “, съобщи шефът доктор Влатко Глигоров. Той напомни, че МЦРСМ I Пловдив към този момент е одобрена база за на практика извършения на Медицински лицей към Медицинския университет в Пловдив при образование на рехабилитатори. МЦРСМ I и Медицински университет – Пловдив имат подписан контракт за практическо образование на студенти от професионално направление „ Здравни грижи “.



Благодарение на положителните връзки с КЦМ бе доставено ново модерно съоръжение за лекуване на пациентите на центъра. 

Още когато пое управлението, доктор Глигоров сподели, че диспансерът е неповторимо по своя темперамент лечебно заведение, което няма аналог в българската здравна система. Има голям капацитет да се развие и да разшири своята активност, а  амбицията му е да го направи по-привлекателен за пациентите посредством въвеждане на нови модели на съдействие.

Въпреки всички компликации свързани с Коронавирус пандемията и въведените епидемиологични ограничения, както и провокациите, свързани със остарялата база и амортизираната техника, в границите на 18 месеца управлението съумя да извърши поетите задължения и да стабилизира МЦРСМ I освен финансово, само че кадрово и организационно. Д-р Глигоров означи, че заради спецификата на своята активност някогашният Спортен диспансер не е в положение да генерира доходи от НЗОК, сходно на другите общински здравни заведения, нито да вкара платени услуги въз основата на профилирана здравна помощ. Това са аргументите през последните 5 години сдружението да генерира загуби, които с големи старания към този момент са преодолени.

Предстои цялостната реорганизация и рационализация на някогашния Спортен диспансер, за което се чака финансиране от община Пловдив като принципал на общинското здравно заведение. След като бъде изпълнен този ангажимент, центърът ще разгърне своя капацитет и ще направи огромна крачка напред, уверен е шефът. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР