Бившият специален прокурор Робърт Мълър потвърди, че не е оправдал

...
Бившият специален прокурор Робърт Мълър потвърди, че не е оправдал
Коментари Харесай

Мълър: Тръмп не е оневинен и може да бъде разследван след края на мандата

Бившият специфичен прокурор Робърт Мълър удостовери, че не е оправдал президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в следствието си, осведомят Си Ен Ен и " Гардиън ".

Днес Мълър дава показания пред Комисията по правни въпроси и Комисията по разузнаване към Камарата на представителите. Не се чака да заяви нови сензационни неща от извършеното от него следствие.
 Тръмп за следствието на Мълър: А имейлите на Клинтън
Тръмп за следствието на Мълър: А имейлите на Клинтън

Днес Мълър ще даде показания пред Комисията по правни въпроси и Комисията по разузнаване към Камарата на представителите

Председателят на Комисията по правни въпроси Джери Надлър попита Мълър да удостовери, че в отчета не оневинява президента , макар че Тръмп твърди, че следствието е потвърдило, че е почтен.

Наистина ли изцяло оправдавате президента, попита Надлър, на което Мълър отговори негативно.
 Снимка 435553
Източник:

Бившият специфичен прокурор отговори, че откритията му по време на следствието не оправдават Тръмп. По думите му в отчета няма умозаключение, че американският водач не е попречил правораздаването.
 Правосъдното министерство с опит да редуцира показанията на Мълър
Правосъдното министерство с опит да редуцира показанията на Мълър

Мълър ще приказва към 4 часа, като ще се яви пред 2 комисии на Конгреса

Но съгласно Робърт Мълър съветското държавно управление се е намесило на американските президентски избори през 2016 година Руското държавно управление искаше президентът Тръмп да завоюва изборите през 2016 година , уверен е прокурорът.

Мълър сподели, че отчетът са свидетелските му показания и ще се придържа към текста в него. Той разкри, че екипът му в продължение на повече от година се е опитвал да разпита президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
 Снимка 435551
Източник:

Според него президентът може да бъде разследван, откакто се отдръпна от поста , защото съгласно разпоредбите на Министерството на правораздаването не може да се проверява настоящ президент на Съединени американски щати. Той акцентира, че би било противоконституционно да се проверява настоящ президент на Съединени американски щати. Но Мълър не сподели, че Тръмп би трябвало да бъде разследван.
 Отлагат със седмица чуването на Мълър в Конгреса
Отлагат със седмица чуването на Мълър в Конгреса

По негова молба…

Бившият шеф на ФБР от 2001 до 2013 година разкри, че по време на следствието е открито , че Тръмп минимум два пъти е изискал от някогашния основен прокурор Джеф Сешънс да не се отдръпва от провежданото следствие по съветската сага.

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР