Бившият социалист Явор Божанков нарече Паметника на Съветска армия цирей“.

...
Бившият социалист Явор Божанков нарече Паметника на Съветска армия цирей“.
Коментари Харесай

С „Промяната“: Явор Божанков забрави преклонението си пред соцпаметниците

Бившият социалист Явор Божанков назова Паметника на Съветска войска „ абсцес “. В собствен пост във Facebook, Божанков се обръща към Румен Радев с насмешка, че не може да желае пари за нова плоча на монумента, която нощес бе счупена.

„ Сега Румен Радев в случай че можеше да изпрати писма до държавните органи да дарят пари за нова плоча…но не може. Този „ абсцес “ би трябвало да отиде в музей до момента в който още има какво да се мести, написа Божанков.

Бившата му съпартийка Габриела Величкова обаче напомня на Божанков по какъв начин до момента в който е бил част от Българска социалистическа партия не е имал нищо срещу да се кланя пред социалистически монументи. Такъв да вземем за пример е паметника в село Константин, където Божанков и други членове на Българска социалистическа партия от страната се покланят пред „ подвига на починалите партизани “.  

„ Въпреки дъжда десетки социалисти резервираха минута безмълвие в памет на седемте убити антифашисти и сервираха цветя пред паметника. Сред формалните посетители бяха и двамата народни представители Явор Божанков и Валентин Ламбев “, напомня Величкова и ползва фотоси на Божанков от паметния миг.

Премененият социалист Божанков не е имал срещу да се прекланя и пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски, с цел да отпразнува първата социалистическа колекция и да открие акцията на Българска социалистическа партия във Велико Търново. 

Във въпросната колекция са взели участие представители на социалистическите дружинки от Велико Търново, Габрово, Дряново, Севлиево и Казанлък. През май 1891 година на това място са се обсъждали програмните документи на социалистическата партия и се е взело решение да бъде призован учредителния конгрес на партията на връх „ Бузлуджа ”.

Това е един от паметните моменти за соцпартията, значим ден за всеки социалист, като годишнината постоянно се отбелязва пред паметника на Димитър Благоев и Никола Габровски, който е открит през 1975 година. Като част от Българска социалистическа партия Явор Божанков също не е пропущал да се поклони пред това значимо за социалистите място.

Днес обаче, като част от Политическа партия, Божанков назовава соцмонументи „ абсцес “.  

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР