Бившият служебен здравен министър д-р Стойчо Кацаров ще подаде сигнал

...
Бившият служебен здравен министър д-р Стойчо Кацаров ще подаде сигнал
Коментари Харесай

Д-р Кацаров: Ще съдя Ангелов и Балтов за набеждаване

Бившият длъжностен здравен министър доктор Стойчо Кацаров ще подаде сигнал до профилираната прокуратура за набеждаване, каквото по думите му съставлява изказването на проф. Костадин Ангелов от през днешния ден. Това съобщи той в отговора си на за вероятно осъществени закононарушения по работа и спор на ползи, защото в едновременното си качество на длъжностен министър и ръководител на съдружие ЦЗПЗ той е направил заплащания на лечебни заведения, с които ЦЗПЗ има подписани и настоящи контракти.

„ На брифинг през днешния ден, Костадин Ангелов и Асен Балтов са популяризирали информация, за това, че в интервала 12 май – 10 юни съм бил заемал по едно и също време длъжността министър на опазването на здравето и ръководител на ЦЗПЗ. Направени са клевети, че това е закононарушение и ще сезират способените органи. Според закона, в случай че едно лице е определено за министър, то би трябвало в едномесечен период да предприеме деяние за преустановяване на присъединяване си ръководството на търговски сдружения и други юридически лица. Аз освен съм подхванал дейности, само че и в действителност съм прекратил присъединяване си в ръководството на ЦЗПЗ на 27 май, когато е извършено общото заседание, вписано в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на 10 юни “, споделя в позицията си доктор Кацаров, оповестена на уеб страницата на ЦЗПЗ.

„ Тъй като и за неспециалист е ясно, че в тази ситуация няма безспорни никакви данни нито за закононарушение, нито за спор на ползи, смятам, че изказванията на представителите на ГЕРБ съставляват набеждаване по смисъла на Наказателния кодекс “, завява някогашния длъжностен министър.

Д-р Кацаров добавя, че ще понесе опитите на политическа партия ГЕРБ да му отмъсти за изнесените обстоятелства за ръководството на страната и лечебните заведения, като го оклевети и злепостави пред обществото. „ Не скърбя за това и в случай че времето можеше да се върне, отново щях да го направя, тъй като хората заслужават да знаят истината за корумпираното ръководство, донесло толкоз беди на цялото ни население, освен в областта на опазването на здравето “, споделя той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР