Бившият служебен премиер Огнян Герджиков ще бъде извикан в анкетната

...
Бившият служебен премиер Огнян Герджиков ще бъде извикан в анкетната
Коментари Харесай

Извънредно от парламента! Привикват Герджиков заради новите изтребители, и хора от президентството ще бъдат разпитвани

Бившият длъжностен министър председател Огнян Герджиков ще бъде извикан в анкетната парламентарна комисия за избор на нов изтребител. Тя бе основана по предложение на ГЕРБ. Преди първото съвещание на комисията депутатът от ГЕРБ Емил Христов, който е ръководител на анкетната комисия, съобщи: „ Ще повикаме всеки, който преценим, че може да ни е от изгода, в това число и служебния министър председател Герджиков “.

Междувременно стана ясно, че президентът Румен Радев няма да бъде викан за пояснения дали е бил повлиял за класирането на трите предложения.

Христо обаче разясни, че хора от екипа на Радев ще би трябвало да дават пояснения.

Имената им обаче не станаха ясно. Христов обаче даде да се разбере, че тези хора са работили в групата на Министерството на защитата, която е класирала офертите.

Припомняме, че служебното държавно управление на Огнян Герджиков одобри решение, с което утвърждава класирането на трите предложения за нови бойни самолети. На първо място бяха класирани шведските " Грипен ", на второ италианските " Юрофайтър ", а офертата на Португалия и Съединени американски щати за Ф-16 беше декласирана.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР