Бившият служебен премиер Марин Райков ще е новият посланик на

...
Бившият служебен премиер Марин Райков ще е новият посланик на
Коментари Харесай

Бивш премиер ще е новият ни посланик в Лондон

Бившият длъжностен министър председател Марин Райков ще е новият дипломат на България в Лондон, написа “24 часа”. Вече са почнали съвещания сред държавното управление и президентството за новото му предопределение.
Райков ще замине във Англия непосредствено от Рим, където е дипломат сега. Той не можел да бъде върнат на ротация в България, както е планувано в закона за дипломатическата работа. Причината е, че при връщане би трябвало да му бъде препоръчан пост, какъвто е заемал преди заминаването му като дипломат. А Райков бе длъжностен министър председател и външен министър. През 2013 година в края на мандата си като длъжностен министър-председател той самичък се предложи за дипломат на България в Рим. Преди да оглави служебното държавно управление през 2013 година, Райков пък бе дипломат във Франция. Бил е и зам.-министър на външните работи в държавните управления на Иван Костов и първото на Бойко Борисов. От Лондон в София пък ще се прибере Константин Димитров, който със своите 6 години на поста е един от най-дългогодишните български посланици.
Ради Найденов, който е в Берлин, пък евентуално ще е единственият от посланиците, който няма да бъде обиден от въртележката след края на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Той ще остане на поста си по аргументи като тези на Марин Райков. Найденов бе външен министър в служебното държавно управление на Огнян Герджиков. Освен това било мъчно да се откри човек с задоволително положителни връзки в Германия, който да го смени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР