Бившият служебен премиер и бивш министър на отбраната Стефан Янев

...
Бившият служебен премиер и бивш министър на отбраната Стефан Янев
Коментари Харесай

Ето кои влизат в новата партия на Стефан Янев

Бившият длъжностен министър председател и някогашен министър на защитата Стефан Янев събра Инициативен комитет за основаване на партията си в столичен хотел.

"Днес слагаме началото на нашето институционално и организационно включване в българската политика с нашето име и съществена цел - "Български напредък ", съобщи той при учредяването.

"Поредната партия, ще каже някой. Не, това не е следващата партия, а достоверна организация, която ще извърши със наличие своята съществена роля да бъде мост сред жителите и органите на държавната власт. Ние не се опасяваме от поемането на цялостната политическа отговорност за бъдещето на страната ", заявява Янев. Той акцентира, че концепцията за основаването на групировката не е самоцел, а в името на поради утрешния ден, който е все по-несен и нерешителен.

Янев съобщи, че "днешното събитие за нас не е самоцел ". "Не го вършим поради его, популярност, авторитет, всеки от нас е намерил своята реализация, всички тук сме потвърдени експерти в своите области и няма какво на кого да потвърждаваме. Ясно осъзнаваме, че спасението поотделно към този момент не е решение. Родината ни е изправена пред голям брой рецесии. Тя повече не може да се уповава на хора, които не са способни или не желаят да погледнат действителността в очите ", сподели Янев.

"Обществено-политическата ни и социално-икономическата ни система са пред цялостен провал, обществото ни е на ръба на обществения гърмеж, а сигурността ни е функционалност на положителната воля на външни фактори, тъй като политически дилетанти от всички цветове и лагери се упражняваха върху нея, трансформирайки ги в симулатор на личната си некадърност и тежка политическа безнаказаност ", акцентира той и изведе нуждата от набелязване на ефикасни решения във всички сфери.

"Външната политика следва да е ориентирана към опазване на политическата самостоятелност посредством търсене на нужните салда ", акцентира някогашният министър на защитата, чиято оставка изиска министър председателят Кирил Петков.

"Не можем повече да толерираме тази политическа безнаказаност, тази непросветеност, този безразсъден авантюризъм, който ни води към дъното. Нека да го кажем непосредствено - ние сме пред поредна национална злополука, а даже не сме във война ", регистрира Янев.

На масата на Инициативния комитет до Стефан Янев - Данчо Бончев, Пламен Моллов, Ралица Симеонова, Виолета Комитова, Георги Самандов, Николай Коев
На масата на Инициативния комитет до Стефан Янев - Данчо Бончев, Пламен Моллов, Ралица Симеонова, Виолета Комитова, Георги Самандов, Николай КоевСнимка: Булфото
До него като учредители в Инициативния комитет се подредиха някогашната му заместник-министърка в МО Ралица Симеонова, служебната министърка на районното развиване Виолета Комитова, проф. Пламен Моллов, някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори" и ръководител на земеделската комисия в Народно събрание, някогашен началник на БАБХ и експредседател на Националната лозаро-винарска камара.


В екипа на Стефан Янев е още анализаторът на процесите на Балканите - Николай Коев, дълготраен сътрудник на Българска телеграфна агенция в Скопие и Белград. В Инициативния комитет "Български напредък " влезе и синът на ген. лейт. Атанас Самандов. Георги Самандов беше заместник-министър на енергетиката в служебния кабинет на Янев.


Сред присъстващите по време на представянето на Инициативния комитет бяха видяни икономистът Кольо Парамов, изпълнителният шеф на Националния ръб по туризъм Поли Карастоянова и вездесъщият Йоло Денев, който не пропуща митинг на жълтите павета.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР