Бившият служебен правосъден министър Иван Демерджиев се отказа да е

...
Бившият служебен правосъден министър Иван Демерджиев се отказа да е
Коментари Харесай

Иван Демерджиев отказа да е заместник на Бойко Рашков |

Бившият длъжностен правосъден министър Иван Демерджиев се отхвърли да е заместител на Бойко Рашков в Министерство на вътрешните работи, въпреки че назначението му бе от Министерския съвет на 22 март. 

Това излиза наяве от негово изказване, публикувано до медиите. В него той декларира, че не има вяра, " че препоръчаната ми позиция в актуалната обстановка ще ми разреши да извърша главното си предпочитание – да оказа помощ за действителната смяна в България ". От изказването на Демерджиев излиза наяве, назначението му в Министерство на вътрешните работи е било оповестено, въпреки че до последния миг той не е давал дефинитивно единодушие.

Пълният текст на изказването на Демерджиев: 

На 22.03.2022 година се появи информация, че съм назначен за заместник-министър на вътрешните работи на Република България. В последните месеци диалози по отношение на поемането от моя страна на решителна роля в битката с корупцията, в това число и преминавайки през този пост, съм водил неведнъж с представители на Министерския съвет. Вярвам, че България е на значим кръстопът и съм подготвен да оказвам помощ на всеки, който демонстрира воля да промени страната ни към по-добро. Именно такава поръчка направи министър-председателят Кирил Петков и това ме водеше в тези диалози. Във всички тях обаче съм изразявал и своите съображения и обструкции по отношение на моето място в Министерство на вътрешните работи. Винаги съм показвал подготвеност да продължим разговора и да намерим формата и метода да работим взаимно за положителното на страната ни. 

Към 22.03.2022 година тези съображения и обструкции не бяха отпаднали и не бях получил изясненост по значими за мен въпроси, касаещи ролята, която се чака да поема. Диалогът сред мен и изпълнителната власт продължи и в миналите дни. Днес твърдо имам вяра, че позицията, от която мога да направя решителни нови стъпки в битката с корупцията и за одобряване на върховенството на правото, не е на длъжността заместник-министър на вътрешните работи. Дълбоко почитам министър Бойко Рашков и имам вяра, че той прави всичко по силите си да се пребори посредством потенциала на Министерство на вътрешните работи с порочните феномени от последните години. Никога не съм бягал от отговорност, когато съм имал изясненост какво се чака от мен и при какви условия ми се предлага да реализира заложените цели. В случая не получих до дъно изясненост по тези въпроси, заради което и не съм поемал отговорност. Не имам вяра, че препоръчаната ми позиция в актуалната обстановка ще ми разреши да извърша главното си предпочитание – да оказа помощ за действителната смяна в България. 

Дълбоко имам вяра, че всеки може да е потребен на страната, без значение от длъжността си. Днес, в качеството си на юрист, аз оказвам помощ на стотици хора, търсещи правдивост и отбрана. Готов съм с познанията си и опита, който получих, да оказа помощ на всеки, тръгнал против беззаконието и неправдата. Решен съм да продължа битката за налагане върховенството на правото и осъществяване на същинска правосъдна промяна със средствата, с които разполагам. Готов съм да оказвам помощ на всеки, които има същинско предпочитание да води тази битка, в случай че има потребност от моята експертиза.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР