Бившият служебен министър на правосъдието Крум Зарков става секретар по

...
Бившият служебен министър на правосъдието Крум Зарков става секретар по
Коментари Харесай

От министър към съветник на президента: Крум Зарков става секретар по правните въпроси на Румен Радев

Бившият длъжностен министър на правораздаването Крум Зарков става секретар по правните въпроси към президента. Това разгласи той в изявление пред БНР. Посочи, че поради новата си служба ще напусне Националния съвет на Българска социалистическа партия.
Прочетете още
Според Зарков изборът на нов основен прокурор би трябвало да бъде спрян, тъй като този Висш правосъден съвет " не трябва да избира ". По думите му с избора на Борислав Сарафов на мястото на Иван Гешев сме се върнали обратно, все едно нищо не се е случвало в прокуратурата.

" Не споделям, че Висш съдебен съвет е нелегитимен, а е неправилно да го прави. Защото този развой, който беше с Гешев, беше един стадий, стартират от този Висш съдебен съвет и приключил пагубно през този Висш съдебен съвет. Въпросът е идващият стадий, който се открива в този момент, когато сме в наклонност за конституционна промяна, която обусловява цяло едно комплицирано болшинство, всички приказват за нея. И запитвам - идващият стадий отново същият ли е? Не виждате ли, че с избора от този Висш съдебен съвет на и.д. основен прокурор, се върнахме все едно нищо не се е случило? Още тогава споделих, че най-страшното от тези кавги е още веднъж нищо да не се случи. Има ход. Трябва 2/3 болшинство, което избрани политически групи в Народното събрание споделят, че са способни да основат. Или го имат и би трябвало да го употребяват, или го нямат и не би трябвало да заблуждават, че го има ".

Крум Зарков изясни, че болшинството в този парламент е решило през признатия закон, че в границите на 3 месеца би трябвало да бъде създаден нов избор за нов състав на Висшия правосъден съвет.

Бившият правосъден министър сподели, че не е виждал плана за промени в Конституцията, обявен от президента Румен Радев, само че се надява скоро да има такава опция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР