Бившият служебен министър на икономиката, а сега съппредседател на политическия

...
Бившият служебен министър на икономиката, а сега съппредседател на политическия
Коментари Харесай

Кирил Петков за канадското гражданство: Не се чувствам виновен

Бившият длъжностен министър на стопанската система, а в този момент съппредседател на политическия план " Продължаваме промяната " Кирил Петков не изпитва морална виновност към никого, а дори се гордее с нещата, които е направил. Коментарът си той направи в изявление за БТВ във връзка решението на Конституционния съд за неговото канадско поданство. 

" Приемам решението, ще си понеса отговорността, която се показва в заплащането на санкция, само че аз нямах чувството, че върша нещо неверно. Мислех си, че съм спазил всички нормативни условия по Конституция ", отбрани се Петков. 
 Илияна Йотова: Радев не е знаел, че Кирил Петков е бил канадски жител Илияна Йотова: Радев не е знаел, че Кирил Петков е бил канадски жител
Определено Румен Радев не е знаел, че Кирил Петков е бил канадски жител, когато е бил утвърден за длъжностен министър на стопанската система....

Според решението, Петков не е имал единствено българско поданство, както изисква настоящата Конституция. Съпредседателят на " Продължаваме промяната " изясни, че когато е подписвал декларацията, че не е жител на друга страна, не е приказвал с президента по тематиката с импортираните документи и отхвърли. 

" По тази тематика не сме говорили с президента, тъй като моето схващане беше, че съм извършил нормативното условие. Бях отишъл при нотариуса си, написах волеизявлението си, заверих го нотариално, изпратих документите до Канада и платих таксата си. Конституционен съд сподели, че административната записка е по-важна от волеизявлението на българския жител, това би трябвало да го променим, тъй като за мен това е загуба на суверенитет “, разяснява Кирил Петков.  

Той описа и по какъв начин се е случило предлагането на президента към него да е министър. " Той ме предложения и сподели: Кириле, ти и аз имаме общи визии за България – само че тук не е въпросът дали знаем теоретично какво би трябвало да се случи, въпросът е стиска ли ти да скочи против действително тази мафия, която е обхванала всяка една част на България сега. Аз взех решение да скоча и че за мен не е по-голям бизнесът ми, фамилията и здравето ми ", разясни Петков.

Ако съдът ми изиска заплатите и командировъчните, до момента в който бях министър, ще ги върна, съобщи още той и сподели, че след решението се е чул с президента и му е благодарил. Самият държавен лава му е декларирал пък, че би трябвало да се почете това решение, само че би се радвал да има повече министри като Петков.
 Политолог: Решението на Конституционен съд за Петков няма да се отрази на рейтинга на Радев Политолог: Решението на Конституционен съд за Петков няма да се отрази на рейтинга на Радев
Решението на Конституционния съд, чрез което Указът на президента Румен Радев за назначението на Кирил Петков за министър се ок...

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР