Бившият служебен енергиен министър Росен Христов се закани, че ще

...
Бившият служебен енергиен министър Росен Христов се закани, че ще
Коментари Харесай

Бившият служебен министър Росен Христов се закани да съди журналиста Мария Цънарова и bTV

Бившият длъжностен енергиен министър Росен Христов се закани, че ще съди журналиста Мария Цънарова и bTV.

 

Причината е във връзка следствието на журналиста и водещ на bTV Мария Цънцарова за социална поръчка за доставка на гориво за отопление на пандизите за над 10 млн. лева

 

Месец преди служебният кабинет да сдаде властта серия от инцидентно съвпаднали във времето дейности на енергийното министерство водят до над 2 милиона бонус за компания, обвързвана с " неслучайни хора ".

 

Росен Христов увери, че в Министерство на енергетиката машинация няма. „ Министерство на енергетиката играе доста периферна роля в процеса да дава на Европейска комисия данни за потребителските цени за горивата. Такива данни за газьола бяха употребени от „ Лукойл “, което не е вярно. Моето внимание към проблема беше привлечено от сигнал от компания, която повдигна въпроса за какво качваме цени от „ Лукойл “ в системата “, разяснява някогашният длъжностен енергиен министър.

 

Христов дефинира като добра концепция продажбата на реакторите на АЕЦ " Белене " на Украйна. Според някогашния енергиен министър, актуалният глава на Министерство на енергетиката Румен Радев е добър енергиен министър.

Росен Христов обаче вижда връщане обратно към съветската взаимозависимост от природен газ.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР