Бившият следовател Петьо Петров-Петьо Еврото е издирван за принуда и

...
Бившият следовател Петьо Петров-Петьо Еврото е издирван за принуда и
Коментари Харесай

Обявеният за издирване Петьо Еврото е обвинен в незаконно подслушване и заплахи

Бившият следовател Петьо Петров-Петьо Еврото е търсен за насила и заплашване (чл. 143, алинея 1 от Наказателния кодекс) и за следене (чл. 339а, алинея 1 от НК), оповестиха от Софийската районна прокуратура, която се е самосезирала по медийни изявления. 
От известието излиза наяве, че това се случва след взаимна интервенция на прокуратурата и ГДБОП на 30 май в София.
Досъдебното произвеждане против Еврото е, че " от 2018 година до 29 май т.г. разнообразни лица са били принуждавани да създадат нещо срещу волята си, като за това е използвано заплашване, както и за това, че за посочения интервал без съответно позволение, което се изисква по закон, е употребявано особено техническо средство, предопределено за мълчешком събиране на информация ".
На Петьо Петров не е предявено привличане към наказателна отговорност, защото не е открито местонахождението му и е разгласен за общодържавно търсене.
От държавното обвиняване прецизират, че досега в хода на следствието са осъществени голям брой дейности – разпитани са очевидци и са направени претърсвания и изземвания на разнообразни адреси на територията на столицата  Предстои назначение и правене на голям брой експертизи, както и разпити на още очевидци.
В случай че в хода на досъдебното произвеждане се съберат доказателства за друго осъществено закононарушение, обвиняването ще бъде прецизирано и ще се реши налице ли са учредения за привличане към наказателна отговорност на други лица, акцентират още от СРП.
От известието на държавното обвиняване не излиза наяве кого е подслушвал и принуждавал Еврото. Преди дни обаче стана ясно, че е заплашван депутатът разколник на " Продължаваме промяната-Демократична България " Радостин Василев. След разнообразни догадки в медийното пространство през вчерашния ден Василев разгласи, че не е заплашван нито от Кирил Петков, нито от другия съпредседател на Политическа партия Асен Василев, само че не пожела да назове съответно име. Заради това Василев се употребява с защита.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР