Бившият шефна Формула 1 Бърни Екълстоун даде поредния си съвет

...
Бившият шефна Формула 1 Бърни Екълстоун даде поредния си съвет
Коментари Харесай

Бърни Екълстоун дал съвет на Себастиан Фетел за бъдещето му

Бившият шефна Формула 1 Бърни Екълстоун даде следващия си съвет на Себастиан Фетел.Той се разграничава съществено от последната му позиция, която бе, че тим с Хамилтън и Фетел като съотборници би бил страховит за спорта и почитателите.
„ Поговорих малко със Себастиан. Мисля, че би трябвало да си даде едногодишна отмора и да се върне през 2022 г.”, показа англичанинът. „ Това ще му даде опция да реши измененията в шампионата. Но съгласно мен той желае да се състезава в Мерцедес паралелно с Люис Хамилтън.”

Бърни не пропусна да изкоментира и ограничаването на бюджетите във Формула 1.

„ Всичко това са цялостни нелепости. Дълго обсъждаха спестовност от пет милиона, която е беден % от бюджетите им. А има доста други проблеми, с които би трябвало да се заемат. В Брабам, когато бях притежател на тима, харчехме доста по-малко пари от Ферари, а отново печелехме надпревари за разлика от тях. Въпросът не е в средствата, а в хората. Обществото не се интересува от конкуренцията „ кой ще похарчи повече”.”

„ Сега спортът има прелестна опция да стартира на чисто. Милион неща могат да се подобрят. Хората гледат конкуренциите поради борбите. Не желаят да знаят още от старта кой ще завоюва. Колите би трябвало да се опростят. Съвременните задвижващи системи са шедьовър на техниката, само че интересуват ли се почитателите какъв брой са ефикасни? Предполагам, че не. Хората желаят забавни надпревари. В предишното на старт имаше по 16 болида и беше добре, в случай че половината завършат. Сега всички финишират, което е много скучно и предказуемо.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР