Бившият шеф на ЦРУ и генерал от резерва Дейвид Петреъс

...
Бившият шеф на ЦРУ и генерал от резерва Дейвид Петреъс
Коментари Харесай

Бивш шеф на ЦРУ посъветва Пригожин да внимава с отворени прозорци

Бившият началник на Централно разузнавателно управление на САЩ и военачалник от запаса Дейвид Петреъс прикани водача на частната войска „ Вагнер “ Евгений Пригожин „ да бъде доста деликатен към отворени прозорци “.

В петък вечерта Пригожин разгласи „ марш на справедливостта “ против управлението на съветската войска. В събота сутринта той разгласи, че наемниците му са поели контрола върху военния щаб в Ростов на Дон, а ескорт на и стигна на 200 километра от съветската столица. В събота вечерта Пригожин изненадващо, а след това Кремъл заяви, че е реализирано съглашение.

„ Пригожин избави живота си, само че изгуби своята група „ Вагнер “. И той би трябвало да бъде доста деликатен към отворени прозорци в своето ново местообитание в Беларус, където ще отиде “, сподели Петреъс.

Закачката на някогашния началник на Централно разузнавателно управление на САЩ идва поради огромния брой високопоставени предприемачи и други съперници на войната на Русия в Украйна, които починаха при неразбираеми условия в последната повече от година.

Петреъс беше отпред на Централно разузнавателно управление на САЩ сред 2011 и 2012 година с 37 години стаж в армията на Съединени американски щати. През 2012 година той подаде оставка като шеф на разследващата организация, откакто ФБР разкри негови нарушавания, свързани с боравене със секретна информация. По-късно той беше наказан на две години пробация и санкция от 100 хиляди $ поради нарушаванията.

В неделя държавният секретар на Съединени американски щати като непосредствено предизвикателство за властта на Владимир Путин и нов неуспех за съветския президент.

Към момента няма информация какво тъкмо се случва с Евгений Пригожин и дали той е дошъл в Беларус.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР