Бившият шеф на пловдивската полиция твърди, че не е уволнен

...
Бившият шеф на пловдивската полиция твърди, че не е уволнен
Коментари Харесай

Убийството на Димитър в Цалапица: Реакции след дисциплинарните уволнения в полицията

Бившият началник на пловдивската полиция твърди, че не е уволнен поради пропуски в следствието на убийството на Димитър от Цалапица, а поради 14 лв. - сума, давана за в допълнение възнаграждение в полицейското ръководство в Стамболийски.

Той обаче признава, че пропуски в следствието има. И няма по какъв начин да не е по този начин откакто посоченият за причинител Рангел Бизюрев съумя да избяга в чужбина и към този момент трети месец не е задържан. Родителите на убитото момче желаят присъди и за уволнените полицейски началници. Спомняте си, че точно откакто жителите на Цалапица надигнаха глас, най-малко бяха задържани близнаците, които са помогнали за прикриване на закононарушението.

Бившият към този момент шеф на пловдивската полиция счита, че няма съществени нарушавания при следствието на убийството на Димитър Малинов.

" Единственият пропуск в тази ситуация е, че не са подхванати задоволително бих споделил дейни дейности по отношение на Рангел Бизюрев и опцията с него да бъде разговаряно, да му бъдат снети пояснения, възможната опция той да признае за осъщественото закононарушение по-рано ", съобщи Васил Костадинов.

Майката на убития Димитър съобщи, че уволнените началници би трябвало да бъдат съдени. Според Атанаска Бакалова някогашният шеф на полицейското ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев, който също е дисциплинарно уволнен, би трябвало да понесе най-голямата отговорност поради неглижиране на следствието.

" След като са открити нарушавания, закъснение в издирването на Митко, изтърван е Рангел за Германия да замине, за мен това значи, че някой би трябвало да понесе наказателна отговорност, на следващия ден отново ще има сходен случай, отново ще се случи същото ", добави Атанаска Бакалова, майка на Димитър Малинов.

Близките на убития Димитър упорстват и за осъществяване на нов следствен опит, защото съгласно тях има спомагателни обстоятелства и съществуване на очевидец, информация за които са дали на проверяващите.

" На 18 октомври съм подала молба по прокурорската кореспонденция, в която съм направила искане да бъде извършен нов следствен опит. Считам, че има съображение прокуратурата да разпореди следствените органи да го извършат това следствено деяние отначало, тъй като ние желаеме едно само нещо - да бъде разкрита обективната истина ", сподели още Антоанета Николова, юрист.

На 25 октомври в Пловдив ще стартира делото против братята близнаци Валентин и Борислав Динкови, които са упрекнати в укривателство на тялото на Димитър Малинов. Близките на убитото момче упорстват братята да бъдат упрекнати и като съучастници в убийството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР