Бившият шеф на парламента Никола Минчев най-вероятно ще е офертата

...
Бившият шеф на парламента Никола Минчев най-вероятно ще е офертата
Коментари Харесай

ПП предлага Никола Минчев за премиер утре?

Бившият началник на Народното събрание Никола Минчев най-вероятно ще е офертата за министър председател на „ Продължаваме промяната” на следващия ден в президентството, подразбра Lupa.bg от осведомени по тематиката.

В 17 часа в петък, президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за сформиране на кабинет.

В момента обединението разисква по какъв начин да действа след комплицираните връзки и маневри с изгонените съветски дипломати и натиска най-много от Има Такъв Народ Кирил Петков да не е идващият министър председател. Новата фигура би трябвало да одобрят и Българска социалистическа партия, и хората на Тошко Йорданов.

Тъй като Кирил Петков към този момент няма по какъв начин да бъде препоръчан, най-хубавият вид е Никола Минчев, който като се изключи че не е изтъркан политически и занапред има небосвод за изява, стана и любимец на гласоподавателите. За разлика от Петков и Василев, ексшефът на Народно събрание е доста толерантен и диалогичен и тушира с лекост споровете, споделят наблюденията си негови съпартийци.

Самият Асен Василев, който от месеци се спряга за правоприемник на Петков отпред на държавното управление, няма да бъде претендент за поста, тъй като самият той нямал желание да влиза в тази роля, а и плаши съдружните сътрудници като прекомерно изострен камък.

Освен това, от Политическа партия избират дясната ръка на премиера в оставка да продължи да стопанисва държавната хазна.

Вариантът Минчев министър председател не отхвърли тази заран и шефът на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров, който въпреки че означи по какъв начин в партията има доста готови хора за позицията, не отхвърли, че Минчев може да е изборът на кабинета, като го похвали, че е извънредно квалифициран и продължава да се употребява с почитание в Народното събрание и откакто бе свален от най-високия пост.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР