Бившият шеф на МВР Бойко Рашков потвърди информацията на ФрогНюз

...
Бившият шеф на МВР Бойко Рашков потвърди информацията на ФрогНюз
Коментари Харесай

Рашков твърди: Свитедел е дал показания срещу Младен Маринов, че е получавал 100 000 лева от наркогрупа

Бившият началник на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков удостовери информацията на ФрогНюз за депутата от ГЕРБ и екс министър Младен Маринов. Става въпрос по тази причина, че очевидец с загадка идентичност е дал показания, съгласно които Младен Маринов е получавал 100 000 лева на месец от наркогрупа.

Ето споделя той в изявление за “Медиапул ” през днешния ден:

" Мина много време, само че си припомням, че бях осведомен за сходни обстоятелства, свързани с някогашния министър Маринов. Детайли не мога да кажа, тъй като просто не ги знам. Знам обаче това, което написа Фрог и тогава върнах малко обратно лентата и си спомних. Като министър помня, че такава информация се движеше в министерството, стигна и до мен ", показва Рашков.

Пред медията той разяснява и делото против Васил Божков, с което самият Гешев неведнъж се е хвалил.

" Прокуратурата в този момент мълчи, тъй като в случай че би трябвало да приказва в този момент, тя би трябвало да отговори на няколко чисто правни въпроса. Защо навреме не е потърсила подпомагане от способените управляващи в страната, където се намира Васил Божков? ".

" Защо би трябвало обществено този въпрос да се сложи пред цялата общност, аз също съм задавал въпроси, с цел да вземе прокуратурата отношение толкоз късно? Защо прокуратурата не образува навреме досъдебно произвеждане по изказванията на Божков, че е давал подкупи на Борисов, на Горанов и на неговата пиарка Арнаудова? На тези изказвания прокуратурата не обръщаше никакво внимание и се оправдаваше, че това било защитна теза на един обвинен. "

" И по този метод прокуратурата в нашата страна си къса дипломите за адвокати, тъй като всеки обвинен може да дава всевъзможни пояснения. Обясненията на един обвинен могат да крият истината по едно дело и по подобен метод да се стигне по най-късия път до разкриването на едно закононарушение. ", сподели Рашков.

" Представете си, че Божков твърди истина, че е давал милиони на тези лица, с цел да може да избави бизнеса си. Когато към този момент е схванал, че не може да избави бизнеса си и е потърсил клиенти в Италия и в Чехия, като е видял, че това е невероятно, той напусна България. Иначе до този миг, защото е бил в близки връзки до ръководещите от ГЕРБ, той не се е чувствал заплашен. "

" Той даже е получавал подпомагане от парламентарната група на ГЕРБ и от председателката на бюджетната комисия Менда Стоянова, с цел да може да се одобряват такива закони, които да го облагодетелстват, с цел да заплаща по-малко данъци на страната. "

" Това е било известно и на хазартната комисия, а тя пък като подчинена на министъра на финансите, трябвало е да знае и самият министър на финансите. И досега няма никакво пояснение какво е правил Божков при министъра на финансите Горанов. Никой не отхвърля, че са правени срещи с Божков. "

" Защо управителни длъжности лица от ГЕРБ са се срещали към оня миг с Божков? Включително Борисов, в това число Горанов, в това число Арнаудова. И по делото ги има тези обстоятелства, а и обществено ние сме ги чували от Божков, когато отиде в чужбина. "

" Какво ще се събере от тук нататък е друга тематика, само че прокуратурата не бърза да завършва тези каузи, тъй като тя даже има интерес да не завърши това дело, тъй като не се знае какво ще каже Божков против Борисов и Горанов. ", подечрта Бойко Рашков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР