Бившият шеф на КЗК, а след това и на Патентното

...
Бившият шеф на КЗК, а след това и на Патентното
Коментари Харесай

Бившият шеф на КЗК Петко Николов пое Индустриални зони

Бившият началник на Комисия за защита на конкуренцията, а по-късно и на Патентното ведомство Петко Николов е новият изпълнителен шеф на Национална компания " Индустриални зони ".

Справка в Търговския указател демонстрира, че на 24 март с решение на принципала - вицепремиерът Корнелия Нинова, е освободен остарелият ръб. От него остава единствено Добринка Вичева, назначена от Кирил Петков, до момента в който той бе длъжностен министър на стопанската система. По негово време бе назначен и Дочо Карадочев, който в този момент обаче излиза от борда.

Съветът на шефовете е понижен от седем на пет индивида. В борда влизат Цветелина Чобанова-Стефанова, Татяна Едрева, Андреана Красимира Премянова-Янкова и Петко Николов, който е определен и за изпълнителен шеф, който поема поста от Антоанета Барес.

От Министерството на стопанската система потвърдиха, че са подадени документи за регистриране на ново управление. " Очакваме по-добри резултати и възстановяване на работата на сдружението ", разясниха от министерството.

" 37 капиталови плана, осъществени в Индустриален парк София-Божурище, над 543 милиона лв. вложения и над 1800 новоразкрити работни места. Това в резюме постигнахме с екипа на Национална компания индустриални зони в последните години по време на моя мандат ", споделя в своя позиция Антоанета Барес.

Само през 2021 година, която мина под знака на пандемията, бяха направени шест първи копки в Индустриален парк София-Божурище. От началото на 2022 година пък две компании стартираха свои нови планове. „ Важно е да отбележа, че планът на " Юск " беше осъществен на територия от 300 дка и той беше първият в по този начин наречената втора част на индустриалния ни парк. Благодарение точно на него успяхме да дадем началото на доста нови планове в тази част на зоната, което способства за привличане на още 18 нови вложители “, споделя Антоанета Барес.

Тя регистрира, че предходната година е завършил следващ стадий от създаване на близо три километра техническа инфраструктура на територията на Индустриален парк София- Божурище. Същата включва питейно-битов и противопожарен тръбопровод, дъждовна и битова канализация, тръбни трасета за електрическа мрежа, улично осветяване, мрежа за телекомуникации и разпределителен газопровод.

По нейна самодейност е основан планът за кариерно развиване Fast Tracking Success, който дава опция на студентите да намерят работа в фирмите в индустриалните паркове. Инициативата се класира в челната тройка в интернационалния конкурс Европейски награди за поощряване на предприемачеството 2019 година, проведен от Европейската комисия.

След приемането на Закона за индустриалните паркове НКИЗ записва 6 индустриални парка в страната – Индустриален парк Плевен-телиш, Индустриален парк София-Божурище, Индустриален парк Видин, Индустриален парк Карлово, Индустриален парк Суворово-Варна запад, Високотехнологичен индустриален парк – Симитли, регистрира Барес.

Финансовите резултати на сдружението през последните 5 години бележат растеж, като след негативния подобен за 2017 година идващите години той е непроменяемо позитивен, цитира 24 часа. През 2018 година, сдружението завършва с позитивен финансов резултат в размер на 3,9 млн. лева, през 2019 година - на над 10 млн. лева, а през 2020 година - настояща облага от над 2 млн. лева През 2021 година продажбите доближат 6,861 млн. лева, а упования финансов резултат е над 1,630 млн. лева

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР