Бившият шеф на Интерпол с тежка присъда. Мън Хунвей ще

...
Бившият шеф на Интерпол с тежка присъда. Мън Хунвей ще
Коментари Харесай

Екс-шефът на ”Интерпол” - осъден на 13 години затвор за корупция

Бившият началник на Интерпол с тежка присъда. Мън Хунвей ще лежи 13 години и 6 месеца в пандиза, а новината идва след воденето против него дело за корупция, напомнят от “Асошиейтед прес ”.
Хунвей ще би трябвало да заплати и към 260 000 евро санкция. Бившият началник на Интерпол приема присъдата си и няма да я апелира, изясняват от китайското правораздаване.

Припомняме, че Мън Хунвей беше в неопределеност в продължение на десетина дни през септември 2018 година, откакто напусна Лион. Той беше разгласен за търсене, а по-късно е бил подложен под прелиминарен арест поради съмнения в корупция. Обвиненията против него са, че е приемал подкупи в размер на над 2 милиона $.

Преди да застане отпред на Интерпол, Мън беше зам.-министър на държавната сигурност в Китай. Смята се, че като подобен има и доста връзки. Мън Хунвей е следващият почитан китайски комунистически представител, който става жертва на антикорупционната акция, подета в Китай от Си Цзинпин през 2013 година В хода ѝ до момента бяха осъдени минимум 1,5 милиона фрагменти на Китайската комунистическа партия, съгласно публични данни.

Съпругата на Мън сега се намира във Франция. Тя упрекна китайските управляващи в неистина и даже изиска доказателства, че мъжът й е жив. Грейс Мън сега съди Интерпол и упреква организацията в голям неуспех.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР