Бившият шеф на Гранична полиция Деян Моллов ще бъде върнат

...
Бившият шеф на Гранична полиция Деян Моллов ще бъде върнат
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Преследвачът на двойния убиец Чане поема Гранична полиция?

Бившият началник на Гранична полиция Деян Моллов ще бъде върнат в дирекцията. Той ще поеме още веднъж управническия пост, допуснаха пред Lupa.bg негови сътрудници. 

През август предходната година Иван Демерджиев изиска оставката на Моллов поради мигрантския напън. Поводът е злополуката, при която в Бургас бус, цялостен с бежанци, умъртви двама служители на реда. По случая са арестувани трима сирийци, които имат филантропичен статут у нас. 

След уволнението на Моллов служебният вътрешен министър повери ръководството на Гранична дирекция на зам.-шефката Росица Димитрова. Тя е в системата на Министерство на вътрешните работи от 2003 година Била е действен служащ и проверяващ служител на реда в Държавна организация „ Технически интервенции “ и Столична дирекция на вътрешните работи, по-късно -  шеф на отдел „ Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница “ в Главна дирекция „ Гранична полиция “. Въпреки професионалния си опит тя не съумя да се оправи със отговорностите си в Гранична полиция. Именно по тази причина новият вътрешен министър има намерение да възвърне на работа Деян Моллов, който е учил за граничен служител на реда. 

След образованието си незабавно отива на работа Главна дирекция „ Гранична полиция “. От 2014 година е назначен за шеф на ГПУ-Болярово. Между 2015 и 2016 година е заместник-директор на РДГП-Елхово. От 2016 до март 2017 година е шеф на РДГП–Смолян. В интервала март 2017 – 2 юни 2021 година е шеф на РДГП–Елхово. На 2 юни 2021 година със заповед на министър на вътрешните работи е назначен на длъжността шеф на Главна дирекция „ Гранична полиция “.



Моллов се прочу като индивида, разкрил двойния палач Стоян Зайков-Чане, който през 2019 година в Костенец умъртви двама души и 20 дни се укриваше. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР