Бившият шеф на фалиралата КТБ Цветан Василев ще бъде изслушан

...
Бившият шеф на фалиралата КТБ Цветан Василев ще бъде изслушан
Коментари Харесай

Депутатите изслушват Цветан Василев по казусите „Нотариуса“ и „Пепи Еврото“

Бившият началник на банкрутиралата КТБ Цветан Василев ще бъде изслушан на съвещание на краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия по отношение на съществуването на нерегламентирано въздействие в правосъдната система и обвързаности на представители на правосъдната власт, несъвместими със стандартите за самостоятелност и професионална нравственос, активността на групата към Мартин Божанов - Нотариуса и активността на групата към някогашния следовател Петьо Петров – Еврото .

В дневния ред на съвещанието е заложено и чуване на служебния вътрешен министър Калин Стоянов, ръководителя на Движение за права и свободи Делян Пеевски, както и на Лозан Панов .

Все още не е ясно дали Василев ще бъде изслушан посредством видеовръзка – както участваше в съвещанията по делата за банкрута на КТБ, или ще участва персонално. 10 година след банкрута на банката, Василев е в Белград, и не може да бъде екстрадиран в България. Ако прекрачи държавната граница на вход, обаче, ще бъде задържан.

Преди към седмица депутатът Златан Златанов от " Възраждане " заяви, че след неговия апел за подпомагане с информация за краткотрайната комисия, проверяваща престъпните групи, водени от Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото, се е отзовал точно Цветан Василев. Василев е изпратил писмо до депутата, в което показва своето предпочитание да сътрудничи на комисията. Той осведоми, че е научил от медиите за предлагането на Златанов, в качеството му на заместник-председател на комисията, за неговото чуване.

" Въпреки опитите за бойкот, въпреки всичко ще бъда изслушан от комисията „ Нотариуса ". Благодаря на депутата Златан Златанов, който направи предложение това да се случи, както и на депутата Надежда Йорданова за формалната покана " , написа Василев в " X ".

На предходното съвещание на комисията ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски не се яви на чуване, което принуди ПП-ДБ да му изпрати писмени въпроси към него.

В сряда прокурорската гилдия към Висш съдебен съвет реши да изпрати всички документи, събрани за групата за въздействие в правосъдната система на Мартин Божанов-Нотариуса, на краткотрайната парламентарна комисия за Нотариуса и Пепи Еврото.

След убийството на Божанов в края на януари Съдийската и Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет започнаха поредност от чувания и разбор на документи в опит да бъде открито търгувал ли е той с правораздаване благодарение на прокурори, следователи и съдии.

Мартин Божанов с прякор Нотариуса бе разстрелян на 31 януари т.г. в столицата. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР