Бившият шеф на БНТ – Константин Каменаров, е сложил окончателен

...
Бившият шеф на БНТ – Константин Каменаров, е сложил окончателен
Коментари Харесай

Радина Червенова призна: Коко е мъжът на живота ми въпреки изневярата

Бившият началник на Българска национална телевизия – Константин Каменаров, е поставил финален завършек на извънбрачната си случка с Михаела Калайджиева, близначката на Гергана Паси. Той е взел безапелационното решение да се върне при брачната половинка си Радина Червенова, с която са дружно от 30 години. Връзката им e минала през доста тествания, само че въпреки всичко е устояла във времето. Емблематичната новинарка е дала прошка на погрешния си мъж и с взаимни старания са съумели да възродят брака си. 

Двойката претърпява най-голямото разтърсване в връзките си преди към 2 години. Тогава някогашният общоприет шеф на Българска национална телевизия подхваща извънбрачна връзка с Михаела и се понасят клюки, че с Червенова са пред бракоразвод. Явно обаче увлечението му по непознатата жена не е било чак толкоз мощно, че да съсипе фамилията му. Авантюрата му по този начин и не прераства в освен това от краткотрайна забежка.

" Оказа се невероятно да се разделим. Ние сме дружно от 30 години. Разбира се, имало е доста спорове, спадове и пикове, защото връзката ни е бурна, само че каквото и да се е случвало, постоянно единият е имал потребност от другия. Говорим на един език даже когато сме в неприятни връзки. Имаме такава обич, каквато рядко се открива. Простих му, само че не укривам, че обидата беше доста огромна, мъчно ми беше. По-важно е обаче той да елементарни на себе си! ", споделя Червенова за перипетиите, през които е минала.

Когато Каменаров се събира за малко с любовницата си, тв звездата му слага изискване – или тя, или съперницата й. Той избира да се изнесе, само че с времето осъзна, че е направил сериозна неточност и точно Радина е дамата на живота му, с която го свързват 30 години брак и 4 деца. Десислава и Валди са от първия брак на говорителката, София е плод на връзката на Коко с журналистката Камелия Станчева, а общата им наследница се споделя Анастасия.

По време на рецесията в брака си Червенова взима решението да бъде известно време сама и да проучва обстановката на мира. Заминава за Швейцария, където живее огромната й дъщеря Десислава. Наследницата на звездата приключва академия по театрален грим в Цюрих и в този момент провежда фотоси за списания там.

" Убедих се, че в случай че човек не се научи да живее самичък, той не може да живее и във връзка. Аз бях прекомерно отдадена на този брак, на грижите за фамилията и изгубих себе си. Да живееш самичък не значи да си уединен. Бях обградена с доста другари и с много хора, които преоткрих. Усетих същинската им любов ", споделя журналистката.

Тя избира да остане в Швейцария при щерка си, до момента в който се бори с компликациите, тъй като там никой не я познава. Казва, че страната доста й подхожда – дефинира я като " красиво място с усмихнати хора ". Там за първи път смъква перуката си и усеща полъха напразно – къс миг на благополучие, който обаче в никакъв случай няма да не помни.

Драмата в брачния живот на Радина съответствува и с различен тежък за нея период – битката й с подлата болест рак на гърдата. В мига, в който схваща диагнозата, тя не се пречупва, а впряга вътрешната си мощ, с цел да се бори. Налага се да премине през 2 интервенции в границите на 3 дни, тъй като ракът е извънредно нападателен. Интервенциите са осъществени в България, а не във Франция, каквито клюки се понасят. Новинарката е доста признателна на родните експерти, които избавят живота й и има вяра, че у нас има прелестни лекари.

След хирургичното изрязване на злокачествените формирания следва и химиотерпия, поради която косата на Радина окапва. Тогава поставя перука, с цел да запази самочувствието си.

" Пазя я до ден сегашен. И постоянно ще я вардя. Дори когато стартира да ми израства косата, не посмях да я махна незабавно. Когато сложих перуката за първи път, се погледнах в огледалото и си споделих: " Не е чак толкоз зле! Има и по-лошо! ". Свалих я за първи път в Швейцария ", връща лентата на спомените звездата.

За благополучие, тя към този момент е добре и се е възстановила. Червенова поучава всички да мислят повече за себе си и постоянно да вървят на профилактични прегледи. " Ракът е лечим, когато е в начален етап! Човек не трябва да пада духом, а да се активизира и да стартира лекуване. Трябва да се върви на прегледи постоянно ", отбелязва новинарката.

Що се отнася до кариерата, Радина се усеща доста добре в предаването " Преди обед ", където води рубриката си " Опасни връзки ". За сътрудниците си Деси Стоянова и Сашо Кадиев се изрича напълно позитивно. По думите й работата в новините е била много по-напрегната поради конкуренцията и непрекъснатото състезание.

" Много пъти ми се е случвало да се прибирам у дома след емисия и децата да ми споделят: " Мамо, за какво се караш, когато приказваш? " Аз просто придвижвам същия звук на говорене и у дома. В новините е динамично, има напрежение, експанзия. В " Преди обед " е напълно друго. Секунди преди ефир се описват вицове. И макар че на екран всичко наподобява безгрижно, зад това стои голям труд на целия екип ", разяснява журналистката.

Професионалният път на Червенова стартира в Българска национална телевизия, където в началото оказва помощ в детска редакция. По-късно става едно от емблематичните лица на централната новинарска емисия " По света и у нас ". Там среща и втория си брачен партньор Константин Каменаров, който е огромната обич на живота й.

Когато Коко е определен за началник на Българска национална телевизия, тя взема решение, че е по-добре за нея да напусне Националната телевизия. Последната емисия, която води на " Сан Стефано ", е на 3 юни 2018 година По-късно идва и предлагането за работа в Би Ти Ви.

" Винаги съм се тормозила преди ефир. Ако спре да ти пука, по-добре е да си тръгнеш. Не се спестявам прочувствено и физически. Имала съм безсънни нощи, в които съм се упреквала за мои неточности в работата. Иначе предлагането от " Преди обед " пристигна напълно ненадейно. Смятах, че съм завършила с малкия екран, само че изненадващо ми се обади Георги Тошев. Той е доста красноречив и безапелационен. Не знаех дали ще се оправя, само че тъй като съм човек, който обича компликациите, взех решение да опитвам. Избрах тематики свързани с прихологията, тъй като считам, че хората имат потребност да схващат себе си по-добре. Запознах се с изключителни психолози и психотерапевти, които знаят по какъв начин да оказват помощ на хората ", споделя Радина.

Като по-млада водещата желае да става актриса, само че по този начин и не осъществя тази своя фантазия. Свири на цигулка, даже се гласи да се запише в Музикалното учебно заведение. Днес малко съжалява, че не е траяла с уроците и признава, че цигулката към момента е огромна нейна пристрастеност.

Червенова се занимава още и с писане, напомня HotArena. През 2020 година приключва романа си, който обаче още не е видял бял свят. Работното му заглавие е " Сън " и се надява, че скоро ще бъде публикуван. Няколко нейни другари са го чели и я окуражават да не се тормози, а да го предложи на необятната публикка.

През миналата година животът на новинарката е кондензиран и с доста позитивни страсти. Първородният й наследник Валди, който е компютърен експерт, се взе с дългогодишната си половинка Марина Камбурова на изискана женитба. Церемонията се състои в един от най-реномираните хотелски комплекси у нас – " Пирин Голф ", намиращ се сред Банско и Разлог.

Брак подписа и общата им щерка с Коко Каменаров – Анастасия. Тя сподели " да " на обичания си мъж Яким, с който се познават още от възпитаници.

" Още през януари стартира организацията на едната женитба, след това и на другата. И двете бяха доста артистични – в огромна градина и на голф игрище. И при двете валя дъжд по обяд, а след това изгря слънце и времето беше прелестно. Щеше да има и трета женитба, на щерка ни София, само че дано да остане нещо и за идната година ", разяснява чаровната водеща, която през днешния ден гледа с усмивка и вяра към светлото бъдеще.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР