Бившият шеф на БНР Александър Велев няма да бъде проверяван

...
Бившият шеф на БНР Александър Велев няма да бъде проверяван
Коментари Харесай

КПКОНПИ отказа да се занимава с бившия шеф на радиото

Бившият началник на БНР Александър Велев няма да бъде проверяван за спор на ползи поради това, че е дал една от служебните коли на радиото на Съвета за електронни медии (СЕМ) – регулаторът, който директно управлява медиата. До този извод е стигнала антикорупционната комисия (КПКОНПИ), която бе сезирана със сигнал, че по този метод Велев се е опитал да си обезпечи поддръжка за избирането му на шефското място. КПКОНПИ е прекратила производството поради изтекла отминалост.

На Съвет за електронни медии може

Колата, Пежо 607, е дадена безплатно на Съвет за електронни медии през август 2016 година, а сигналът за възможен спор на ползи е подаден през януари 2020 година При това състояние КПКОНПИ смята, че е изминал тригодишният давностен период за произвеждане и отхвърля да го образува.

Въпросната кола е предоставена на Съвет за електронни медии, откакто е била бракувана. Автомобилът е бил пожелан от някогашния ръководител на регулатора Мария Стоянова.

КПКОНПИ е изпратила на държавната организация " Архиви " и Съвет за електронни медии другата част от сигнала против Велев. Тя касае подписване на контракт за ръководство и предпазване на документите на БНР електронни услуги. По него са направени две заплащания – през 2017 година и 2019 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР