Бившият шампион по борба Пламен Пенев е - това по

...
Бившият шампион по борба Пламен Пенев е - това по
Коментари Харесай

Случаят Пламен Пенев: Боди камерите ще станат задължителни за п...

Бившият първенец по битка Пламен Пенев е - това по неофициална информация е заключението на правосъдните медици, създали аутопсията на 58-годишния мъж.

 

Според източници, Пенев е бил притиснат до земята от петима служители на реда.

 

Заради гибелта му двама чиновници на Министерство на вътрешните работи бяха отстранени от служба и против тях са формирани дисциплинарни производства.

 

Другия двама на управителни постове, откакто те бяха поискани от министъра на вътрешните работи. 

Боди камерите се използват както за персонална сигурност на служителите на реда при реализиране на отговорностите им, по този начин и за предоставяне на опция за надзор над техните дейности.

 

Над 90 лични камери са разпределени сред екипите на „ Охранителна полиция “ – Бургас. Запис се прави единствено по време на инспекция, само че дейностите им се наблюдават онлайн през цялото дежурство. Ако камерата не работи, се взима отношение по дисциплинарен ред, съобщи bTV.

 

„ Попадаме постоянно в разнообразни обстановки, където когато някой има искания, с цел да излезе истината, нескрито се взимат записите и всичко се конкретизира “, споделя Пламен Димитров, младши полицейски контрольор, „ Охранителна полиция “ – Бургас.

Много противоречиви проблеми са решени след обзор на записите, настояват от полицията.
 
„ Имаше несъгласие за нарушаване - непропускане на пешеходец, и несъмнено се откри, че те се движат след автомобила, който е извършител, стопират го след пешеходната пътека и го глобяват “, споделя комисар Димитър Кикьов, шеф „ Охранителна полиция “ – Сливен.

Под надзор са и патрулните коли. Засилва се и образованието на служителите на реда по какъв начин да работят на улицата.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР