Бившият шампион на България по тенис Милен Велев коментира сривовете

...
Бившият шампион на България по тенис Милен Велев коментира сривовете
Коментари Харесай

Милен Велев: Никой не е очаквал нещо подобно да се случи на Григор

Бившият първенец на България по тенис Милен Велев разяснява сривовете на Григор Димитров във вчерашния мач против Кей Нишикори в Бризбън. Хасковлията ще регистрира следващия спад в ранглистата на ATP и от понеделник ще бъде №21 в света.

 Григор Димитров загуби от Кей Нишикори на 1/4-финал в Бризбън
Григор Димитров загуби от Кей Нишикори на 1/4-финал в Бризбън

Българинът беше равносилен на поставения под №2 в схемата.

" Никой не е очаквал нещо сходно да се случи на състезател от неговото равнище. Миналата година също имаше сходни обстановки ". разяснява Велев.

" Двете двойни неточности демонстрират липса на централизация. С това подари сета на Нишикори. Странно е, тъй като играчите на неговото равнище поправят сходни проблеми. Още повече Григор е висок, а праща началния удар в мрежата. Вероятно трябваше да избере кик сервис. Той минава високо над мрежата. Реално Григор може със затворени очи да вкара сервис.

Играе прекомерно доста сечен бекхенд. Вероятно това е било тактически метод. Личи си, че естественият бекхенд става неустойчив след многото слайсове, тъй като позволява много неточности ", счита някогашният национал.

Според Велев обстановката не е съдбовно, стига българският ас да почисти техническите неточности:

" Григор се държа добре на корта като цяло. Показа, че може да печели сетове и даже мачове против играчи от Топ 10. Записа две победи в шампионата, физически изглеждаше пресен. Няма отмалялост. Краката се движеха сносно. Важно е в дните до Откритото състезание на Австралия да почисти техническите неточности. С тази игра е кадърен да победи всеки отвън Джокович, Надал и Федерер ".

Димитров ще загуби точки за ранглистата, тъй като през 2018-а доближи до полуфинал в Бризбън. От понеделник той ще бъде 21-ви в света.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР