Бившият селекционер на волейболните ни национали Пламен Константинов, който изведе

...
Бившият селекционер на волейболните ни национали Пламен Константинов, който изведе
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Нямахме финансови възможности, за да привлечем Цветан Соколов

Бившият селекционер на волейболните ни национали Пламен Константинов , който изведе Локомотив (Новосибирск) до купата в Русия, получи тази седмица следващо самопризнание - почитателите го избраха за треньор номер едно през сезона. След като се прибра у нас поради пандемията той към този момент изкара и наложителната карантина. Константинов показа пред БНР възприятията си след премията и упоритостите на Локомотив през идващия сезон.

„ За всеки треньор е прелестно едно такова самопризнание, само че още по-приятно е, когато е от почитателите. Така е още по-безпристрастно. Ние за първи път в историята на клуба спечелихме постоянния сезон и щяхме да сме домакини на финалната шестица. И без всякакво подозрение щеше да е по-приятно, в случай че можехме да приключим шампионата и пред своя аудитория. Мога да кажа, че има задоволство от играта на тима през целия сезон, тъй като ние изиграхме 43 публични мача. Но това задоволство да спечелиш на игрището не го получихме “, съобщи Константинов.

„ Ще създадем съществени промени за новия сезон, тъй като този тим може би доближи своя връх. Щеше да е мъчно да гоним същите резултати и идната година. И по тази причина взехме решение, че защото е нов олимпийски цикъл, без значение че реалокираха Олимпиадата, е хубаво да дадем опция на някои по-млади момчета на нашата школа. Там работи Георги Петров в последните три години и има страхотни резултати. Така че ще опитаме да създадем микс през новия сезон сред някои опитни състезатели и някои по-млади. Новият тим ще бъде с взор към бъдещето.

Търсихме диагонал, само че нямаме българин на това равнище, като се изключи Цветан Соколов. Той се контракти с Динамо (Москва), а ние не можем да отговорим на тези финансови параметри, които могат да предложат първите три тима – Зенит (Санкт Петербург), Зенит (Казан) и Динамо (Москва). Ние би трябвало да се съобразим и с нашите благоприятни условия и да не надскачаме бюджета “, сподели още треньорът на Локомотив (Новосибирск).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР