Бившият съветник на Румен Радев и посланик в Канада Николай

...
Бившият съветник на Румен Радев и посланик в Канада Николай
Коментари Харесай

Кирил Петков е канадски гражданин!

Бившият консултант на Румен Радев и дипломат в Канада Николай Милков, изпратен в този момент от него във Франция, разяснява експертно проблема с двойното поданство на служебния стопански министър Кирил Петков. По думите на Милков, който до 2020 година беше секретар по външната политика на президента, има ясна и написана от закона процедура за отвод от поданство и тя не се изчерпва единствено с молба от страна на Петков.

Настоящият дипломат във Франция и посланик от кариерата Милков разкри, че Кирил Петков изрично все още е канадски жител, защото неговото волеизявление не е задоволително, с цел да бъде заличено непознатото му поданство.

Той ясно написа и каква е процедурата като прави ясно конкретизиране, че в България е утвърдена Конвенцията на Съвета на Европа от 1997, само че тя няма нищо общо с този проблем. Освен това България надали ще отстрани двойното поданство, тъй като от България емигрирали над 1 милион души, огромна част от които към този момент са жители на други страни, а българско поданство могат да получават и хора от български генезис от Украйна, Р Молдова, РМС.

„ Учудвам се на правния нихилизъм на българите и по какъв начин те са подготвени в името на една моментна политическа целенасоченост освен да зачертаят всички правила и закони, само че и да навредят на дълготрайни национални ползи “, написа Милков.

Като някогашен дипломат в Канада той е извънредно осведомен с процедурите и законите в страната, като прецизира, че подаващият заявление за отвод (и други документи) се назовава applicant, т.е. той кандидатства за отвод.

„ Има и избрани условия, на които би трябвало да дава отговор. Има процедура, която включва утвърждение на кандидатурата и най-после приключва с приемане от страна на претендента на документ от Канада, удостоверяващ отхвърли. Аз съм бил малко нещо дипломат в Канада и някои съответни познания за системата там ми пречат да върша аналогии с българската пенсионна система “, добавя Милков във връзка съпоставения на някои политици на процедурата за пенсиониране на двойни жители и тази за отвод от поданство.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР