Бившият съотборник на Христо Стоичков в Барселона Алберт Ферер се

...
Бившият съотборник на Христо Стоичков в Барселона Алберт Ферер се
Коментари Харесай

Бивш национал на Испания: Щяхме да ви бием в САЩ

Бившият съотборник на Христо Стоичков в Барселона Алберт Ферер се пошегува с Ицо по отношение на най-големия ни триумф на интернационалната сцена - бронзовите медали от САЩ’94.

“Когато аз и Сержи Бархуан играехме за Испания на тези финали в Америка, отпаднахме от Италия на четвъртфиналите. Ако обаче бяхме траяли напред, на полуфиналите щяхме да се надигнем срешу България. Много е тъпо, че това не се случи, тъй като щяхме да спечелим”, уверен е Ферер.

Сега той е част от състава на Барселона от някогашни митове на клуба, който в сряда ще излезе на стадион “Берое” в Стара Загора в приятелския мач против събирателен отбор от български звезди от предишното.

“За нас е наслаждение да бъдем тук - продължи някогашният десен бек на каталунците. - Радваме се, че можем да споделим тези щастливи мигове с Ицо. Много е хубаво, че още веднъж ще играем с тези огромни футболисти. Що се отнася до Христо - той е огромен мой другар. Той е занимателен и доста прекрасен човек, който обаче доста се ядосваше по време на дуелите. Но ние и по тази причина го обичахме толкоз доста. Той е една от най-забележителните персони в историята на Барселона.”



Добри думи по адрес на кавалера на “Златната топка” изрече и Сержи Бархуан. “На стадиона ще се надигнем един против различен, само че отново ще сме другари. Беше ми доста прелестно, когато бяхме дружно в Барса. Аз бях в България и на юбилея му преди година в София. Трудно е да се опише това, което видях там: безкрайната любов на хората. Стадионът беше цялостен, а валеше мощен дъжд, ни никой не си потегли. Това демонстрира какъв брой доста хората го обичат”, изрази възхищението си някогашният национал на Испания.

Мачът на стадион " Берое " стартира в 20:00 часа.

Приятелите на Стоичков: Ивко Ганчев, Стоян Колев, Петър Хубчев, Радостин Кишишев, Емил Кременлиев, Елин Топузаков, Ивайло Йорданов, Гошо Гинчев, Красимир Балъков, Йордан Лечков, Даниел Боримиров, Илиан Илиев, Бончо Генчев, Дончо Донев, Александър Томаш, Костадин Видолов, Наско Сираков, Мюмюн Кашмер, Васил Драголов, Мартин Петров, Димитър Бербатов, Емил Костадинов и Петър Михтарски.

Легендите на Барселона
Хесус Ангой, Гусман, Хуан Карлос Родригес, Фредерик Дею, Андони Гойкоетчея, Кике Естебаранс, Хулио Салинас, Георге Попеску, Санчес Хара, Сержи Бархуан, Санти Ескеро, Мигел Надал, Хуан Карлос Морено, Дани Гарсия, Оскар Арпон, Яри Литманен
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР