Бившият съдия в Софийския градски съд Румяна Ченалова е оправдана

...
Бившият съдия в Софийския градски съд Румяна Ченалова е оправдана
Коментари Харесай

Спецсъдът оправда Румяна Ченалова

Бившият арбитър в Софийския градски съд Румяна Ченалова е оправдана по всички обвинявания от Специализирания углавен съд. За това заяви самата Ченалова във фейсбук, по-късно новината бе доказана и от съда.

Ченалова бе предадена на съд от Специализирано звено „ Антикорупция “ при Софийска градска прокуратура на 2 декември 2016 година по обвиняване за длъжностно и за документно закононарушение.

Обвинението за закононарушението по работа бе за това, че от 19.07.2013 година до 22.01.2015 година като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние - арбитър от Софийски градски съд, докладчик по комерсиално дело, формирано по молба на „ ОЕТ - Обединени Енергийни търговци “ ООД, при изискванията на продължавано закононарушение, с 14 обособени действия е нарушила и не е изпълнила служебните си отговорности, визирани в Закон за съдебната власт и Граждански процесуален кодекс, с цел да облагодетелства комерсиалното сдружение.

Съдия Ченалова насрочила разглеждане на комерсиално дело по искова молба на сдружението от 18.07.2013 година до Софийски градски съд против Националната електрическа компания за сумата от 6 459 922 лева Допуснала разглеждане на молбата, макар нейната неизправност: сдружението не било внесло дължимата в тази ситуация държавна такса в размер на 258 396 лева, за което исковата молба е следвало да бъда оставена без придвижване до премахване на нередовността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР