Бившият руски президент Дмитрий Медведев заплаши Полша с перспективата за

...
Бившият руски президент Дмитрий Медведев заплаши Полша с перспективата за
Коментари Харесай

Бившият руски президент Медведев заплашва Полша с радиоактивна пепел

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев заплаши Полша с вероятността за " радиоактивна пепел " в отговор на забележките за потреблението на нуклеарни оръжия, направени от полския външен министър Радослав Шикорски, съобщи Директива за птиците, представена от Българска телеграфна агенция.

По-рано Шикорски съобщи пред английския вестник " Гардиън " по какъв начин Съединени американски щати сякаш биха реагирали на съветско потребление на нуклеарно оръжие против Украйна. " Американците са споделили на руснаците, че в случай че взривите нуклеарна бомба, даже и да не убие никого, ние ще ударим всичките ви цели (позиции) в Украйна с стандартни оръжия, ще ги унищожим всичките ", сподели той пред вестника.

Медведев отговори в " Екс ", че Съединени американски щати не са споделили нищо сходно, защото " те са по-предпазливи ".
" Удар на американците по нашите цели значи да стартират международна война и един външен министър, даже на страна като Полша, би трябвало да схваща това ", написа нощес заместник-ръководителят на съветския Съвет за сигурност.

Полският президент Анджей Дуда е изискал тактически нуклеарни оръжия от Съединени американски щати да бъдат ситуирани в Полша, съобщи Медведев. " Варшава няма да бъде пропусната и сигурно ще получи своя дял радиоактивна пепел. Това ли е, което в действителност желаете? " добави той.

През април Дуда беше декларирал, че Полша, която е един от най-силните поддръжници на Украйна, е подготвена да одобри нуклеарни оръжия на НАТО като контраст на разполагането на съветски тактически нуклеарни оръжия в Беларус, напомня ДПА.
По време на мандата си като президент от 2008 до 2012 година Медведев беше считан за основна фигура в съветската демократична политика. След нашествието в Украйна обаче той се трансформира в един от най-големите хардлайнери и постоянно пази войната с провокаторски постове в обществените мрежи.

Коментарите на Шикорски евентуално са свързани със събитията от края на 2022 година, отбелязва ДПА. Американските медии нееднократно са съобщавали, че по това време управлението във Вашингтон е имало усещането, че Москва може да се готви да употребява тактическо нуклеарно оръжие в Украйна. Съобщава се, че по това време Кремъл е бил известен, че Съединени американски щати няма да отговорят с нуклеарно оръжие, а с други мощни средства.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР