Бившият руски офицер и краен националист Игор Гиркин предупреди, че

...
Бившият руски офицер и краен националист Игор Гиркин предупреди, че
Коментари Харесай

Гиркин предупреди Путин за военен бунт

Бившият съветски офицер и краен националист Игор Гиркин предизвести, че президентът на Русия Владимир Путин е изправен пред " боен протест " от групата " Вагнер " - частната военна част, чийто лидер Евгений Пригожин разгласи, че може да изтегли бойците си от Бахмут, предава " Фокус ".



Гиркин написа в Телеграм, че апелът за евакуиране на части от " фронта без единодушието на висшето командване е боен протест и нищо друго ".

ЧВК " Вагнер " изигра основна роля в настъплението на съветските сили в опита им да поемат контрола над Бахмут в Източна Украйна. Все отново Пригожин постоянно обществено подлага на критика съветското министерство на защитата, че не дава на бойците му задоволително муниции и поддръжка.



В друга обява в Телеграм Гиркин написа, че Пригожин " намерено “ изнудва военното управление на Русия, като предизвестява, че " Вагнер " ще напусне позицията си в Бахмут, в случай че въпросът за снабдяването на силите му с муниции не бъде решен.



Бившият офицер написа още, че Пригожин е наясно, че изтеглянето на войските му може да докара до " пагубни последствия " за Русия преди контранастъплението на Украйна, което се чака тази пролет. Западът, в това число Съединените щати, доставя на украинските войски съвременно военно съоръжение, танкове и артилерия, наред с други запаси.

Гиркин добави, че Пригожин е предизвестил за евакуиране на войските си и в писмо, изпратено до съветския министър на защитата Сергей Шойгу. " Нюзуик " показва, че не може да верифицира това изказване.



Гиркин написа още, че Пригожин " се е изказал извънредно неприятно както за съветското командване, по този начин и за съветската войска като цяло и че би трябвало да забравим фразата: " Въздушнодесантните сили вършат нещо в Бахмут “.

Националистът Гиркин е разпален критик на Пригожин и съветското министерство на защитата по отношение на интервенциите в Украйна. Миналия месец той съобщи, че отстраняването на Пригожин е " незабавно належащо ":

" Тъй като неговите политически упоритости, умножени по психопатия, демонстративни военни закононарушения на организацията, податливост към нахално и в доста връзки подправено саморекламиране и разпространение на гнили " незаконни концепции “ във въоръжените сили, единствено вредят както на " Вагнер ", по този начин и на общата идея на победа над " Украйна ".



Той също по този начин счита, че наемниците, дружно с част от съветските войски, би трябвало да бъдат изтеглени от фронтовата линия " за попълване и метаморфоза, с цел да бъдат след това употребявани в по-перспективно стратегическо направление за пробив на фронта ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР