Бившият румънски премиер и настоящ председател на Сената на Румъния

...
Бившият румънски премиер и настоящ председател на Сената на Румъния
Коментари Харесай

Бившият румънски премиер Чука пред БНТ: Политиците ви трябва да жертват егото си, за да има ротация

Бившият румънски министър председател и сегашен ръководител на Сената на Румъния Николае Чука сподели за Българска национална телевизия, че с цел да има сполучлива ротация в България, политиците и партиите би трябвало да пожертват егото си в името на хората.

Чука е и ръководител на румънската Национално-либерална партия, която е хазаин на конгреса на Европейската национална партия (EНП). В Букурещ по време на конгреса на ЕНП той беседва и с водача на ГЕРБ Бойко Борисов. Двамата са разискали и политическите процеси у нас и ротацията на държавното управление.

“Разговаряхме за ротацията с Борисов. Аз доста почтено му обясних по какъв начин ние направихме ротацията. Ние имахме явен ангажимент от всички партии, които участваха в обединението, да съблюдават това, за което сме се договорили. Когато става дума за обединения и ротации, всеки би трябвало да потисне малко персоналното или партийното его, тъй като става въпрос не за ползите на дадена персона или политическа партия, а за положителното на страната ”, сподели Николае Чука - някогашен министър председател на Румъния и сегашен ръководител на Сената


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР