Бившият рейс директор на Формула 1 Майкъл Маси може да

...
Бившият рейс директор на Формула 1 Майкъл Маси може да
Коментари Харесай

Майкъл Маси може да стане шеф на Гран При на Австралия

Бившият автобус шеф на Формула 1 Майкъл Маси може да се върне в международния шампионат, само че в малко по-различна роля. Австралиецът ръководеше надпреварите във Формула 1 от 2019 до края на 2021, когато след мощен напън от страна на Мерцедес ФИА го освободи от поста му. Люис Хамилтън, Тото Волф и компания хвърлиха виновността върху Маси за това, че изгубиха борбата за купата с Макс Верстапен и Ред Бул, като използваха за мотив някои нетрадиционни решения на Маси, изключително в Гран При на Абу Даби на финала на сезон 2021.

ФИА се опита да задържи Маси, само че в последна сметка той напусна федерацията и се прибра в Австралия. По-рано тази година той влезе в комисията, която ръководи локалният шампионат Суперкарс, където беше автобус шеф преди Формула 1. А преди броени дни стана и член на борда на шефовете на локалната картинг федерация.

Сега Маси е кандидат за шефското място в компанията, която провежда Гран При на Австралия във Формула 1. Години наред, от 2011 насам отпред на корпорацията беше доближеният до Бърни Екълстоун Андрю Уестакот, който обаче при започване на месеца разгласи, че се отдръпва.
 Гран При на Абу Даби 2021 – една година по-късно Гран При на Абу Даби 2021 – една година по-късно
Компанията провежда надпреварите в Австралия от Формула 1 и MotoGP, като двата старта имат обезпечено относително дълготрайно бъдеще - надпреварата в Мелбърн е с контракт до края на 2037, а това на Филип Айлънд - с договор до края на 2026.

С оглед на опита на Маси, 44-годишният австралиец е супер подобаващ за началник на уредника на двете най-големи надпревари в страната, само че към този момент той отхвърля коментар по тематиката.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР