Адам Кинзингер назова съперник на Републиканската партия, според когото Тръмп е „уплашен до смърт“

...
Бившият републиканец Адам Кинзингер казва, че Доналд Тръмп пропуска първичния
Коментари Харесай

Бившият републиканец Адам Кинзингер казва, че Доналд Тръмп пропуска първичния дебат на Републиканската партия в сряда отчасти защото се страхува да не се изправи срещу бившия губернатор на Ню Джърси. Крис Кристи.

„Доналд Тръмп е страхливец. Той се страхува до смърт от Крис Кристи“, каза Кинзингер, сега старши политически коментатор на CNN, в „The Situation Room“. „Мисля, че Крис Кристи ще избърше пода с него и мисля, че от това се страхува.“

Кинзингер прогнозира, че Кристи, един от единствените републикански кандидати за президент, готов да критикува Тръмп, ще наистина „представете шоуто и посочете страхливостта на Доналд Тръмп.“

Бившият депутат от Илинойс също призова решението на Тръмп да избегне дебата след загубата на президентството през 2020 г. за Републиканската партия.

„Републиканците не направиха нищо друго, освен да загубят след Доналд Тръмп, така че мисля, че ако той ще поиска гласа им, трябва отново да се изправи пред тях и да обясни защо, този път, вместо да бъде губещ , той ще бъде победител. Но той няма да го направи“, каза той.

Други коментатори спекулираха по подобен начин. Джо Скарбъроу от MSNBC миналата седмица каза, че Тръмп „няма да има смелостта да отиде или смелостта да излезе на сцената с Крис Кристи където и да е“, посочвайки историята на последния като „безмилостен“ прокурор.

Въпреки това, Джо Уолш, бивш конгресмен от Илинойс, който напусна Републиканската партия, оспори оценката на Кинзингер.

„Съгласен съм с моя приятел Адам Кинзингер, че Доналд Тръмп е страхливец. Напълно. Но Тръмп не се страхува от Крис Кристи. Въобще не. Кристи не е заплаха за Тръмп и Тръмп го знае“, публикува той в X, платформата, която преди се наричаше Twitter.

„Тръмп не пропуска дебата, защото се страхува. Той пропуска дебата, защото той трябва да бъде историята. И той смята, че ще бъде много по-голяма история, ако не е там“, написа Уолш.

Тръмп обяви в неделя, че няма да присъства на дебата в сряда или на други.

“ Обществото знае кой съм и какво успешно президентство имах“, написа Тръмп в Truth Social. „ЗАТОВА НЯМА ДА ПРАВЯ ДЕБАТИ!“

Няколко новинарски издания съобщиха, че Тръмп е записал интервю с бившия водещ на Fox News Тъкър Карлсън, което ще бъде излъчено като контрапрограмиране на дебат.

Тръмп е на мили пред най-близките си съперници в надпреварата през 2024 г. Кристи, някогашен съюзник на Тръмп, превърнал се в яростен критик, има подкрепата на около 3% от анкетираните, според средните данни от социологическите проучвания на RealClearPolitics.

Свързани...

Кандидат от Републиканската партия Аса Хътчинсън казва, че Тръмп може да бъде дисквалифициран от президентството

Стив Дуси от Fox носи теорията, че пропускането на Тръмп от дебатите е добро за Джо Байдън

Тръмп казва, че ще пропусне първичните дебати на Републиканската партия

Преглед коментари
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР