Бившият регионален министър и кандидат-депутат на Промяната Андрей Цеков коментира

...
Бившият регионален министър и кандидат-депутат на Промяната Андрей Цеков коментира
Коментари Харесай

Андрей Цеков за записите: Да, трудно финансираме кампанията, разходите са 2-3 млн. лв.

Бившият районен министър и кандидат-депутат на " Промяната " Андрей Цеков разяснява изтеклите записи на Политическа партия, изтекли преди 2 дни. " В записите има няколко правилни обстоятелството – ПП-ДБ постоянно има проблеми с финансирането на предизборната акция. Водим четвърта акция за две години, разноските са 2-3 млн. лева Разбира се, че имаме финансови проблеми. Доказва се още обаче, че у нас избрани партии купуват гласове. Как са направени записите и дали са достоверни – това би трябвало да проверяват службите. ", съобщи той.

Цеков даде образец за съпоставяне с компроматни записи от Словакия, които помогнали на Роберт Фицо да се качи на поста си.

„ Устройството явно е вътре в стаята в остарялата ни партийна централа, която към този момент не употребяваме. Проф. Илин Савов съобщи, че тези записи са правени от устройство вътре в стаята, само че и също по този начин те са манипулирани. Предположението е, че са записвани с технологии със СРС.

Това не са технологии, с които „ Продължаваме промяната ” разполага ”, безапелационен е той.

„ Една политическа акция се случва посредством пари от дотации и от дарения. Аз персонално съм отказвал дарения в брой. Хората не желаят да подаряват средства, тъй като получават закани и репресии. Защо падна държавното управление? Защото не се реформираха службите ”, счита той.

По мотив злополуката с кола на Националната работа за защита, Цеков съобщи: „ Въпросното преасфалтиране е по решение на УС на АПИ.

Това попречва провеждането на следващи експертизи след злополуката. ”

За положението на пътищата някогашният районен министър акцентира: „ Проблемът датира още от 2020 година, когато бе открито, че под прикритието на настоящи поправки се вършат съществени поправки и нелегално строителство на пътища, по които се движат и сега жителите.

Служебният кабинет на Гълъб Донев бе избрал реализатори за поддържане на пътищата, решенията бяха издадени в последния работен ден на държавното управление.

Масовата процедура бе да се отстранят всички участници и да остане единствено един определен участник. Възложих одит, който откри, че има фрапантни нарушавания при провеждането на процедурите. В част от случаите Върховен административен съд удостовери прекратяванията, само че при същите обстоятелства и причини в друга част от случаите ги анулира. ”

„ Една система работи порочно, като пренасочва парите за пътища към избрани компании. Когато някой опита да поправя тази система, правосъдната власт се употребява като инструмент, с цел да си остане същото състояние ”, добави още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР