Бившият редактор от руската телевизия Първи канал Марина Овсянникова беше

...
Бившият редактор от руската телевизия Първи канал Марина Овсянникова беше
Коментари Харесай

Руската журналистка Марина Овсянникова бе осъдена задочно на 8,5 години затвор

Бившият редактор от съветската телевизия " Първи канал " Марина Овсянникова беше наказана задочно на 8,5 години отнемане от независимост по обвиняване в разпространяване на недостоверна информация за въоръжените сили на Русия, съобщи ТАСС.

" С оглед на позицията на прокуратурата Овсянникова бе наказана на 8 години и 6 месеца отнемане от независимост, като наказването следва да се изтърпи в наказателна колония с общ режим " , се споделя в известие на московската прокуратура.  

Обвинението в разпространяване на " недостоверна информация " е по отношение на нейна протестна акция от юли предходната година. Тогава тя застана на брега на река Москва против Кремъл с афиш, на който написа: " Путин е палач, бойците му – фашисти ", отбелязва Ройтерс.

Овсянникова работеше за съветската държавна телевизия " Първи канал " повече от 10 години, преди да реши да провежда митинг против войната в Украйна.

През март 2022 година тя прекъсна живото предаване на вечерните вести с афиш в ръце, на който пишеше: " Спрете войната, не вярвайте на пропагандата, тук ви лъжат ".

Овсянникова напусна Русия с щерка си, откакто една година беше държана под домакински арест.

Адвокатът ѝ съобщи, че сега тя се намира в Европа, само че не разкри в коя страна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР