Бившият районен прокурор на София Невена Зартова е бил поканена

...
Бившият районен прокурор на София Невена Зартова е бил поканена
Коментари Харесай

Зартова: Поканиха ме да вляза в кръга на Пепи Еврото, но отказах

Бившият областен прокурор на София Невена Зартова е бил поканена да се причисли към кръга на Петьо Петров – Еврото, само че отказала. Това заяви самата тя пред парламентарната комисия по случая „ Нотариуса “.

По-рано подалата сигнала за напън и закани от Нотариуса арбитър Владислава Цариградска разгласи, че продължава да бъде заплашвана и след убийството му. Тя изрично отхвърли да седне до някогашния областен прокурор на София Невена Зартова.

Зартова и трима от нейните някогашни заместници обявиха, че не познават Нотариуса.

Междувременно стана ясно, че той е участвал на прием на Софийската районна прокуратура. Зартова изясни, че в диалог с сътрудници имало съмнение кой го е поканил. Но отхвърли да назове съответно име, тъй като това било единствено съмнение.

Съдия Цариградска отхвърли да назове имена, свързани с Мартин Божанов. Мотивът й е, че тя няма доказателства и не може да си разреши да следи свои сътрудници. Бившият областен прокурор на София Невена Зартова загатна, че знае име на собствен сътрудник, само че го научила в всекидневен диалог. По тази причина не може да го показа.

Пред депутатите някогашния областен прокурор Невена Зартова изясни, че гръцките предприемачи Анастасиос Дикус и Йоаким Каламарис най-вероятно са били жертви на изнудване.

„ Не мога да схвана обаче за момента, къде се корени връзката на присъединяване на СРП и на мен в частност в това изнудване “, разяснява Зартова.

Тя изясни, че преписките по които Мартин Божанов е бил страна, са били в интервал, в който тя не е била административен началник на Районната прокуратура.

„ Да се търси лична отговорност към мен, да се изнасят медийни изявления, че аз персонално съм осъществявала чадър над този човек, просто не дава отговор на истината “, сподели тя.

Бившите ѝ заместници обясниха че още откакто и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов е назначил последната инспекция в Софийската районна прокуратура, те са разискали нуждата да подадат оставки поради неналичието на доверие в тях.

„ Това беше досега, до който господин основният прокурор не пристигна за поредна инспекция с 21 магистрати, събра ни на общо заседание и на това заседание с много внезапен звук сподели, че няма доверие към някой от нас и счита, че нещата в СРП не вървят добре “, уточни Борислав Георгиев, прокурор в СРП.

Единствено една от заместничките на Зартова – Мима Куцкова – сподели, че се е срещала с Мартин Божанов:

„ Божанов съм го разпитвала през 2022 година Мисля, че беше ферувари или март. Не мога да бъда съответна – в качествето на очевидец по мое досъдебно произвеждане, на което съм била прокурор “.

Куцкова добави, че е виждала двамата два пъти в Софийската районна прокуратура.

„ Това са били моите срещи с тези господа и двете лица съм ги виждала и на етажа на управлението на СРП “.

На чуването бяха и гръцките предприемачи, които алармираха, че са рекетирани от групата на Нотариуса.

 

Източник – Българска национална телевизия

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория  България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР