Бившият ръководител на вътрешното разузнаване на Израел Шин Бет предупреди,

...
Бившият ръководител на вътрешното разузнаване на Израел Шин Бет предупреди,
Коментари Харесай

Бивш шеф на израелското разузнаване: Страната е на ръба на гражданска война

Бившият началник на вътрешното разузнаване на Израел Шин Бет предизвести, че страната е на ръба на революция заради масовиге митинги против проекта на държавното управление за цялостна промяна на правосъдната система, съобщи Анадолската организация.

„ Трябва да кажа, че се опасявам, че сме на ръба на революция “, сподели Надав Аргаман пред радиото на израелската войска.

Шин Бет е службата за вътрешно разузнаване в Израел.

Коментирайки проекта за " главен ремонт " на правораздаването, иницииран от израелското държавно управление, ръководено от премиера Бенямин Нетаняху, Аргаман сподели: „ Всяко законодателство, което не изисква необятен консенсус, ще докара страната Израел до безпорядък. Ако законът бъде признат, ние ще бъдем друга страна. “

Той също по този начин прикани ръководителите на сигурността и разузнаването в Израел да изискат от Нетаняху да спре тези закони.

Забележките на Аргаман пристигнаха няколко дни откакто група от 800 някогашни сътрудници на Шин Бет изпратиха писмо до Нетаняху и министъра на защитата Йоав Галант, изисквайки от тях да отсрочат реформаторския проект.

Назначен за началник на Шин Бет през 2016 година от Нетаняху, Аргаман управлява организацията пет години.

Израел беше в политически ужас през последните месеци поради плануваната правосъдна промяна, против която опозицията реагира остро.

Израелската съпротива упреква Нетаняху, че употребява правосъдната промяна, с цел да се отбрани от съдилищата.

Нетаняху отхвърля обвиняванията и отхвърля всякаква връзка сред правосъдните промени и неговия личен случай. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР