Бившият ръководител на Спартак Варна Иван Караиванов направи парти във

...
Бившият ръководител на Спартак Варна Иван Караиванов направи парти във
Коментари Харесай

Бивш шеф на Спартак празнува 95-и рожден ден във Варна

Бившият началник на Спартак Варна Иван Караиванов направи празненство във Варна по случай 95-ия си рожден ден. Той навърши тази възраст още на 18 март, само че защото живее в Австралия, реши да означи празника с близки и другари в морската столица.

На стилното празненство участва една от огромните митове на „ соколите “ Бисер Димитров-Биско, а до 89-годишния някогашен десен бранител бяха и почитатели от няколко генерации на Спартак, измежду които Иван Жеков. Ръководството на клуба пък връчи на Караиванов плакет и фланелка на тима с номер 95 на гърба.

Иван Караиванов е ръководител на футболната секция на Спартак в края на 70-те години и началото на 80-те години на предишния век, като главно той подсигурява издръжката на клуба. По негово време Спартак се връща в елита след пауза от четири години под управлението на Иван Вуцов, а в идващите две години реализира най-големите си триумфи – стига до край за Купата на България и втория кръг в европейския шампионат, където и до момента си остава единствения наш отбор, играл публични срещи против международния гранд Манчестър Юнайтед, и приключва на трето място в А група.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР