Бившият ръководител на щаба на Алексей Навални в сибирския град

...
Бившият ръководител на щаба на Алексей Навални в сибирския град
Коментари Харесай

Бивш шеф на щаба на Алексей Навални беше осъден на 9 г. затвор

Бившият началник на щаба на Алексей Навални в сибирския град Барнаул беше наказан на девет години в съветски затвор за присъединяване в " екстремистка общественост ", заяви екипът на Навални, предадоха Ройтерс и БНР.

 

Вадим Останин е правил единствено " легална политическа работа ", написа екипът на Навални в приложението Телеграм.

Той беше приет за отговорен и за присъединяване в група с нестопанска цел, " чиято активност включва принуждение против жители ".

Останин беше задържан през декември 2021 година и държан в Москва, преди да бъде трансфериран в Барнаул, където беше изправен пред съда.

" При идването ми в Барнаул от Москва, без пояснение, бях подложен в единична килия, към шест квадратни метра, в мазе с прозорец, затрупан с парчета “, написа Останин в писмо, оповестено от екипа на Навални. " Около седмица по-късно килията беше наводнена с вода до глезените...В тези килии имаше плъхове, мравки, паяци “, написа още той.

Екипът на Навални отбелязва, че следователите са притискали Останин да признае виновността си, само че той е отказал.

Навални - най-известният критик на Путин - излежава присъди от общо 11 и половина години в наказателна колония за машинация и други обвинявания, които съгласно него са измислени, с цел да го накарат да млъкне. Миналата седмица съветските държавни прокурори желаеха от съда да го затвори за още 20 години в нов углавен развой по обвинявания, включващи екстремизъм.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР