Бившият ръководител на разузнаването Димо Гяуров коментира решението на НС

...
Бившият ръководител на разузнаването Димо Гяуров коментира решението на НС
Коментари Харесай

Димо Гяуров: С анкетната комисия за ЧЕЗ се върви към положителна развръзка

Бившият началник на разузнаването Димо Гяуров разяснява решението на Народно събрание да сътвори анкетна комисия за ЧЕЗ.

" Със основаването на комисията нещата вървят към позитивна развръзка. По този проблем е задоволително да се вдигне звук. Не чакам съответна истина, само че защото всички имахме чувство за предпоставеност и задкулисност, се надявам да се стигне до неуспех, тъй като задкулисието не търпи шума. За мен няма подозрение, че тази договорка не трябва да се подписва в този тип и сред тези играчи, тъй като тя беше подредена ", сподели Гяуров.

" ЧЕЗ не изпълнянавше през годините приватизационния контракт, дори на моменти жестоко го нарушаваше. Има съществено източване на компанията посредством подизпълнители към Чешката република, добави Димо Гауров. Той напомни, че от 4-5 години върви процедура по лишаване на лиценза на ЧЕЗ.

" Тази процедура се точи дълго и не е допустимо това да не е обвързвано с нечии ползи, означи Гяуров.

" Дълбоко нямам доверие в огромна част от това, което ни се сервира от чешката страна - формалните представители на ЧЕЗ. Не имам вяра, че ЧЕЗ фактически е предложил на българската страна изкупуване на нейния дял. Лошото е, че в тази завера сигурно има и български играчи и няма да е чудно, в случай че са свързани с известни олигарси. Може през цялото време да е заложена опцията за социална реакция и изкупуване от страната на по-висока цена ".

Политологът Анастас Стефанов също разяснява проблема с анкетната комисия за ЧЕЗ:

" Интересно ще е анкетната комисия тъкмо с каква цел, с какъв ракурс ще работи. Прие се предлагането на ГЕРБ да се прегледа и самата приватизация. Но Народното събрание не е прокуратура и няма проверяващи функционалности. "

Стефанов засегна и въпроса със свикването на КСНС от президента. Според него това е метод президентът да играе дейна роля в проблема и тематиката да продължи да бъде налагана в общественото пространство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР