Бившият ръководител на предизборната кампания на президента Тръмп Пол Манафорт

...
Бившият ръководител на предизборната кампания на президента Тръмп Пол Манафорт
Коментари Харесай

Бившият шеф на кампанията на Тръмп имал над 30 сметки в чужбина

Бившият началник на предизборната акция на президента Тръмп Пол Манафорт е отворил над 30 банкови сметки в три непознати страни, в които да получава и укрива приходите си от политическата си консултантска работа в Украйна, съобщи обвиняването в делото против Манафорт за банкови и данъчни измами, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Във встъпителната си тирада на процеса във федерален съд в щата Вирджиния прокурорът съобщи, че Манафорт е провел скица за укриване на милиони долари от данъчната и банкова система на Съединени американски щати.

Това е първият развой, който произтича от следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за евентуални връзки сред предизборния екип на Тръмп и Русия, отбелязва АП.

Защитата на Манафорт упрекна някогашния му бизнес сътрудник Рик Гейтс, че е присвоявал пари и че той носи виновността за обвиняванията против Манафорт. Според отбраната Манафорт в никакъв случай не е възнамерявал да крие от американските управляващи размера на приходите си или банковите си сметки в чужбина.

Адвокатът Томас Зенли съобщи, че Манафорт е разчитал на други хора да наблюдават транзакциите с тези пари, най-много на Гейтс. По-рано тази година Гейтс се призна за отговорен и в този развой е очевидец на обвиняването.

Очаква се процесът да продължи три седмици. Той касае действия, които са се състояли преди Манафорт да стане началник на предизборния екип на Тръмп в интервала сред май и август 2016 година, отбелязва Франс прес.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР