Бившият ръководител на концерна Фолксваген“ Мартин Винтеркорн е задължен да

...
Бившият ръководител на концерна Фолксваген“ Мартин Винтеркорн е задължен да
Коментари Харесай

Бившите мениджъри на „Фолксваген“ и „Ауди“ с общо обезщетение за „дизелгейт“ от 15 млн. евро

Бившият началник на концерна „ Фолксваген “ Мартин Винтеркорн е длъжен да заплати над 11 милиона евро обезщетение за вреди, породени на компанията по отношение на по този начин наречения дизелов скандал. Това се споделя в изказване на концерна, оповестено на уеб страницата му.
" Споразумението сред компанията и Винтеркорн, утвърдено от надзорния съвет на „ Фолксваген “ предходната събота, изисква заплащане в размер на 11,2 милиона евро, " се споделя в изказването.
 Фолксваген желае обезщетение от 1 милиарда евро от някогашен собствен шеф " Фолксваген " желае обезщетение от 1 милиарда евро от някогашен собствен шеф
Германският авто колос " Фоксваген " (Volkswagen) желае към един милиард евро обезщетение от някогашния общоприет шеф Мартин Ви...
В него се споделя още, че сходно съглашение е подписано с някогашния топ управител на „ Ауди “ Рупърт Щадлер. Според документа той ще бъде длъжен да заплати обезщетение в размер на 4,1 милиона евро.
Освен това, както е изяснено от концерна, са реализирани съглашения за заплащания на обезщетения в размер на 1 милион евро и 1,5 милиона евро от двама някогашни топ мениджъри на концерна. Споразумения за обезщетение на обща стойност 270 милиона евро също са подписани със съответните застрахователни компании, заяви „ Фолксваген “.
По-рано концернът подаде искове за обезщетение против Винтеркорн и Щадлер. Това решение е взето въз основа на данни от финансовия одит на активността на тези лица. Исковете са предявени по отношение на нарушение на отговорностите за отбрана на ползите на концерна в сходство със закона за акционерните сдружения.
Прокуратурата в Брауншвайг упреква 73-годишния Винтеркорн и още четирима души в измами и нарушение на закона за нелоялна конкуренция. Според следствието някогашният управител е знаел, че концернът през 2014 година е актуализирал за десетки милиони евро софтуера на колите, който не взема решение казуса с излъчванията. Това е било " належащо, с цел да се скрие същинската причина за повишените числа на излъчванията " на дизелови коли, сподели прокуратурата.
 Раследват някогашния началник на Фолксваген за укриване на налози Раследват някогашния началник на " Фолксваген " за укриване на налози
Германската прокуратура стартира следствие против някогашния началник на „ Фолксваген “ Мартин Винтеркорн по съмнения в укриване на...
През 2015 година се оказа, че колите на „ Фолксваген “ са оборудвани със програмен продукт, който им разрешава да занижават равнищата на нездравословни субстанции в отработените газове. Благодарение на такава система всичко е изглеждало по този начин, че колите като че ли изцяло да дават отговор на признатите стандарти.
В реалност обаче те няколко пъти са превишавали откритото оптимално равнище на замърсяване на въздуха. Разследващите изхождат от обстоятелството, че Винтеркорн е знаел за операцията, само че не е докладвал неотложно за евентуалните опасности за финансисти и вложители. Самият някогашен топ управител изрично отхвърли обвиняванията против него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР